Matematik
Hvorfor Ik' cosinusrelationen?
17. maj 2006 af
sortesilass (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelsepunkt O er givet to punkter A(1,5) og B(7,2)
I følgende opgave går det ud på at bestemme siderne og vinklerne i trekant OAB
Jeg har bestemt længden af siderne til hhv. AB= kvadradrod45 og OA = kvadratrod26 og OB= kvadradrod 53
når jeg herefter skal bestemmme vinklerne ville jeg bruge cosinusrelationen, men det kan man åbenbart ikke, for alle vinklerne giver omkr. 89grader, hvordan kan det være? At bruge formlen for vektorer er for lang, så det ville være rart at kunne bruge cosinus relationen, men hvorfor kan man ikke det i dette tilfælde?
på forhånd tak..
I et koordinatsystem med begyndelsepunkt O er givet to punkter A(1,5) og B(7,2)
I følgende opgave går det ud på at bestemme siderne og vinklerne i trekant OAB
Jeg har bestemt længden af siderne til hhv. AB= kvadradrod45 og OA = kvadratrod26 og OB= kvadradrod 53
når jeg herefter skal bestemmme vinklerne ville jeg bruge cosinusrelationen, men det kan man åbenbart ikke, for alle vinklerne giver omkr. 89grader, hvordan kan det være? At bruge formlen for vektorer er for lang, så det ville være rart at kunne bruge cosinus relationen, men hvorfor kan man ikke det i dette tilfælde?
på forhånd tak..
Svar #2
17. maj 2006 af mullah (Slettet)
ved hjælp af følgende oplysninger:
|AB|=kvrod(45)
|OB|=kvrod(53)
|OA|=kvrod(26)
fås vinklerne vha. cos relationerne:
Vinkel A=74,74...
Vinkel B=42,51....
Vinkel O=62,74....
Summen af alle 3 vinkler giver omkring 180.
NB! Husk at stille grafregneret til Degree/Grader
|AB|=kvrod(45)
|OB|=kvrod(53)
|OA|=kvrod(26)
fås vinklerne vha. cos relationerne:
Vinkel A=74,74...
Vinkel B=42,51....
Vinkel O=62,74....
Summen af alle 3 vinkler giver omkring 180.
NB! Husk at stille grafregneret til Degree/Grader
Svar #4
17. maj 2006 af mathon
|AB|= sqrt(45)
|OA|= sqrt(26)
|OB|= sqrt(53)
er godkendt:
hvoraf
<O er ca. 62.74°..... og regn selv færdig.
|OA|= sqrt(26)
|OB|= sqrt(53)
er godkendt:
hvoraf
<O er ca. 62.74°..... og regn selv færdig.
Svar #6
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)
okay mange tak for hjælpen.. har lige opdaget min regnefejl..
Skriv et svar til: Hvorfor Ik' cosinusrelationen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
