Matematik

A niveau: bestem af i en familie af stamfunktioer

17. maj 2006 af GogO (Slettet)
Jeg kan ikke rigtige finde ud af hvordan jeg skal løse følgende opgave( opg. g)! Kan det lade sig gøre at jeg kan få lidt hjælp?http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-5.pdf

Svar #1
17. maj 2006 af GogO (Slettet)

fejl i overskrift :S

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Hehe.. Den har jeg lige præcis lavet. For 10 minutter siden.

Vi kan først slutte at funktionen må være symmetrisk omkring y-aksen da vi har at gøre med en parabel.

Samtidig vælger vi at koncentere os funktionen på den positive siden af x-aksen.
Arealet på denne side må så være (1/2)*(32/3) = 32/6.


Hvis vi differentierer -x^2 før vi -2x.

Dvs. at
a^2= 0,5*(32/6)<=> Kvadratrod(32/3)=a

Er åben for andre forslag og rettelser!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Eller det kan vist ikke være helt rigtigt.

Men en del af ideen er vel god nok.

Svar #4
17. maj 2006 af GogO (Slettet)

virker forkert :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Mit endelige svar er

a=kvadratrod(64/3).. så må I skrive hvis I er uenige.

Svar #6
17. maj 2006 af GogO (Slettet)

jeg er ganske uenig :D
svaret er a= 2

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Ja du har fuldstændig ret. Hvordan kom du frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

tror i ikke at der der er fejl i opgave formuleringen?? det skal da være for x>o og ikke a>0, for då kan den løses

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

8# Tror ikke undervisningsministeriet laver særlig mange fejl i deres opgaveformuleringer. De er gennemtjekkede jo.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

8# Tror ikke undervisningsministeriet laver særlig mange fejl i deres opgaveformuleringer. De er gennemtjekkede jo.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Gogo: Gider du skrive alle dine svar ned fra opgaven? Så kan jeg lige se om jeg er enig med dig. Tager 1 minut!

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

jeg får a til kvadradrod 11

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Sortesilas: Det er nok ikke rigtigt. Har tjekket GOg0 svar, som er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

hvordan fås a=2?? du hvad indsætter du på x's plads?

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

skal man ikke sætte integralet ligmed 32/3??

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

men hvad sætte man så ind på x's plads??

Svar #17
17. maj 2006 af GogO (Slettet)

øvre grænse til a nedre til -a integrer og sæt = 32/3

har sendt en mail til dig

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2006 af sortesilass (Slettet)

okay mange tak!:)

Svar #19
17. maj 2006 af GogO (Slettet)

jakob.. frisk på at sammenligne resultater?

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Gog0: Ja self. Jeg venter (spændt).

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.