Matematik
bestem s og t
17. maj 2006 af
Allan Hansen (Slettet)
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:
vektor a= (4,3)
vektor b= (19,-17)
bestem tallene s og t, således at
s*(vektor a) + t*(tværvektor a) = (vektor b)
Jeg har beregnet mig frem og får at t=-5 og s=1.
Kan det passe? I så fald mener jeg at det er en temmelig lang opgave - kan den løses anderledes end den slaviske metode?
vektor a= (4,3)
vektor b= (19,-17)
bestem tallene s og t, således at
s*(vektor a) + t*(tværvektor a) = (vektor b)
Jeg har beregnet mig frem og får at t=-5 og s=1.
Kan det passe? I så fald mener jeg at det er en temmelig lang opgave - kan den løses anderledes end den slaviske metode?
Svar #1
17. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Du har velsagtens løst to ligninger med to ubenkendte? Dit facit er korrekt. Jeg kan ikke komme i tanker om andre løsningsmetoder lige nu.
Skriv et svar til: bestem s og t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
