Matematik

Uden hjælp. Inden kl. 8:30!

19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)
Okay..
Altså jeg skal til uden hjælp mat kl. 9, så det skal være et hurtigt svar, hvis nogen har tid (:
Ehm, det er fordi jeg ikke er helt sikker på, hvordan man bruger indskudsreglen.

Jeg har en graf, f, som går over x-aksen fra 0-2 og under fra 2-4.
Jeg får at vide at M1 = 4 og at M2 = 4.
Bestem integralet fra 0-4S f(x) dx...
Er svaret så nul, da man skal minusse m1 med m2, da m2 er under x-aksen?
Vi har så en anden graf, g, der kun ligger under x-aksen fra 0-4. Den har arealet 8.
Bestem fra 0-4 S(f(x) - g(x)) dx
Bliver det så minus 8?

Jeg er lidt forvirret med hensyn til den dumme regel.
Håber nogen kan svare inden jeg skal til prøven...

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Er du der endnu?

Svar #2
19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

jep jep!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis M1 og M2 er de to arealer (fra 0 til 2 og fra 2 til 4) så er integralet ganske rigtigt 0.
I næste spørgsmål er svaret ikke -8 men +8. Integralet fra 0 til 4 af f(x) gir jo 0. Og integralet fra 0 til 4 af g(x) gir ganske rigtigt -8. Dette tal skal jo så trækkes fra 0 så svaret blir +8.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

ok ?

Svar #5
19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

ååh ja..
Det kan jeg godt se (:
Tusind tak!
Så håber jeg, at jeg får en opgave i det! (:
Kan du hjælpe mig med en mere? (af en anden slags..)

Svar #6
19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

en funk, f er givet ved
f(x) = e^kx * x^-k , x>o
k er et positivt tal
Gør rede for, at f har minimun for x = 1

Kan man løse den ved at sætte 1 og 2 ind? Svaret giver e for 1 og 2e^k for 2.....

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

vent lige..

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Jeg har differentieret fkt. ved regnereglerne for at differentiere et produkt og får :

f'(x) = k*e^(kx)*x^(-k)+-k*x^(-k-1)*e^kx)

som så kan skrives som :
k*e^(kx)*x^(-k)*(1-x^(-1)

(fortsættes

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

så bruger du nulreglen for at finde nulpkt. Leddet før parentesen kan ikke være nul og man får så :
(1-x^(-1)) = 0 som gir 1= 1/x dvs x=1

så kan man lave fortegnsundersøgelse for f'(x) og vise at der er minimum i x=1.

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Held og lykke til eksamen...

Svar #11
19. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

Det er nu kun en prøve, men tak alligevel. Jeg har mega noieren på fordi jeg fik 5 til sidste prøve, hvilket bestemt ikke er mit niveau. Så skal lige have et come back (:

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

ok..men held og lykke alligevel.....:-)

Skriv et svar til: Uden hjælp. Inden kl. 8:30!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.