Matematik
Løsning til f(x)=g(x)
19. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=ln(x^7)-ln(x^5)+ln(x^-4), x>0
Jeg er nået frem til, at det er det samme som:
f(x)=-2*ln(x) er det ikke korrekt?
En funktion g har regneforskriften:
g(x)=4*ln(x)-5
Beregn den eksakte løsning til f(x)=g(x)
Kan man så ikke sige:
-2*ln(x)=4*ln(x)-5, hvis ellers -2*ln(x) er korrekt, hvilket jeg ikke tror det er, da jeg ikke kan få det til at gi' det rigtige facit som er: e^5/6
Håber der er nogen, der kan hjælpe... På forhånd tak!
f(x)=ln(x^7)-ln(x^5)+ln(x^-4), x>0
Jeg er nået frem til, at det er det samme som:
f(x)=-2*ln(x) er det ikke korrekt?
En funktion g har regneforskriften:
g(x)=4*ln(x)-5
Beregn den eksakte løsning til f(x)=g(x)
Kan man så ikke sige:
-2*ln(x)=4*ln(x)-5, hvis ellers -2*ln(x) er korrekt, hvilket jeg ikke tror det er, da jeg ikke kan få det til at gi' det rigtige facit som er: e^5/6
Håber der er nogen, der kan hjælpe... På forhånd tak!
Nej, f(x) = -2*ln(x) ER korrekt !
----------------------
4*ln(x)-5 = -2*ln(x)
giver løsn:
x = e^(5/6)
Duffy
----------------------
4*ln(x)-5 = -2*ln(x)
giver løsn:
x = e^(5/6)
Duffy
Svar #2
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
Gider du skrive mellemregningerne, da jeg får det til at give noget andet - så ville du blive dagens helt :-)
Svar #3
19. maj 2006 af Sentinox (Slettet)
-2*ln(x)=4*ln(x)-5 <=>
-2*ln(x)-4*ln(x) = -5 <=>
6*ln(x) = 5 <=>
ln(x) = 5/6 <=>
x=exp(5/6)
//sentinox
-2*ln(x)-4*ln(x) = -5 <=>
6*ln(x) = 5 <=>
ln(x) = 5/6 <=>
x=exp(5/6)
//sentinox
Svar #4
19. maj 2006 af Sentinox (Slettet)
#3:
undksyld min notation (vanesag):
exp(x) = e^x
//sentinox
undksyld min notation (vanesag):
exp(x) = e^x
//sentinox
Skriv et svar til: Løsning til f(x)=g(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
