Matematik

Ligning

19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
Løs ligningen:

x^3/(10-5x)=x

Jeg troede jeg viste, hvordan man skulle gøre, men så så jeg, at facit skulle være:

L={0;(-5+/- kvadratroden af 65)/2}???

Er der nogen, der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2006 af lany (Slettet)

Prøv at skrive, hvad du har gjort, så kan vi forklare dig, hvad du gør galt. Det får du mere ud af end at få svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2006 af baaaay (Slettet)

Du skal have alt over på én side af lighedstegnet:

x^3 = 10x-5x^2
0 = -x^3 - 5x^2 + 10x

Sæt -x uden for parentes og benyt nulreglen:

0 = -x(x^2+5x-10)

Så ved du allerede, at x = 0 er den ene løsning.

x^2+5x-10=0 har de to andre løsninger, du skriver.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2006 af baaaay (Slettet)

#1:
Undskyld, jeg ødelagde din pædagogik.

Svar #4
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Jeg troede jeg skulle isolere x, hvilket jeg også havde store problemer med - eller sagt på en anden måde; det kunne jeg ikke finde ud af... Så jeg har faktisk ikke rigtigt gjort noget. Hvis du bare kunne komme med et hint til at guide mig på vej ville det være kanont!

Svar #5
19. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Tak baaaay :-) Lany har selvfølgelig ret, men når man er helt på skideren, kan det være meget rart at se, hvordan man skal gøre, og så prøve at lære noget ud fra det af...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2006 af baaaay (Slettet)

#4

Jeg "kom til" at skrive en brief løsning på opgaven for dig. Er det hint nok? Ellers siger du bare til.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2006 af baaaay (Slettet)

#5
Hehe, jamen jeg er da glad for, du kunne bruge min hjælp :D

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.