Matematik
vektorfunktion - tangent
19. maj 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
Jeg skal beregne en parameterfremstilling for de to tangenter som har hældningskoefficienterne 1/3.
banekurven: r(t) = (t^3-3t , t^2-t)
Hvad gør jeg?
banekurven: r(t) = (t^3-3t , t^2-t)
Hvad gør jeg?
Svar #1
19. maj 2006 af jgthb (Slettet)
find den afledede. tangenterne har (1 over (1/3)) som retningsvektor. Der gælder, at to vektorer er parallelle, hvis derterminanter er lig 0, hvilket du udnytter for den afledede og retningsvektoren. du finder således t's værdier og indsætter dem i r(t). du har da punkterne, og kan opskrive paramterfremstillinger
Svar #2
19. maj 2006 af Krakatau7 (Slettet)
Perfekt - det var den med to paralelle vektorer med determinant = 0 jeg havde overset
Tusind tak for hjællpen.
Tusind tak for hjællpen.
Skriv et svar til: vektorfunktion - tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
