Matematik
Beregning af den eksakte værdi af x
11. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Jeg sidder og fatter hat af den opgave... HJÆÆÆLPP!
En funktion f er givet ved
f(x) x^2-4lnx , x tilhørende [1;10]
Beregn den eksakte værdi af x, for hvilken f har minimum.
Bestem værdimængden for f.
tak på forhånd
En funktion f er givet ved
f(x) x^2-4lnx , x tilhørende [1;10]
Beregn den eksakte værdi af x, for hvilken f har minimum.
Bestem værdimængden for f.
tak på forhånd
Svar #1
11. januar 2004 af erdos (Slettet)
f'(x) = 2x - 4/x
Denne sætter du lig 0, da du så finder lokale ekstrema (husk at checke og begrunde for at det er et minimum)....
Det dette er minimum (forhåbentligt), undersøger du endepunkter (x=1 og x=10) og vupti har du værdimængden. Hvis altså f er kontinuert og ikke har andre ekstrama, ellers er det naturligvis det eventuelle maksimum...
Hygge...
Denne sætter du lig 0, da du så finder lokale ekstrema (husk at checke og begrunde for at det er et minimum)....
Det dette er minimum (forhåbentligt), undersøger du endepunkter (x=1 og x=10) og vupti har du værdimængden. Hvis altså f er kontinuert og ikke har andre ekstrama, ellers er det naturligvis det eventuelle maksimum...
Hygge...
Svar #2
11. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Super!
Jeg er bare en hest til at finde nulpunkter, når der er to x'er... ´
--help--
Jeg er bare en hest til at finde nulpunkter, når der er to x'er... ´
--help--
Svar #3
12. januar 2004 af Brian (Slettet)
Du skal løse ligningen
2x - 4/x = 0
Hvis nu du gangede igennem med x, (og så husker at x ikke må ende med at være 0), hvad ville der så ske?
2x - 4/x = 0
Hvis nu du gangede igennem med x, (og så husker at x ikke må ende med at være 0), hvad ville der så ske?
Skriv et svar til: Beregning af den eksakte værdi af x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
