Dansk

Komma

24. maj 2006 af gudrun (Slettet)
Hej
Jeg skal til skriftlig årsprøve i dansk i overmorgen, og i den forbindelse vil jeg gerne lige høre jeres mening om en sag.
Jeg stod ikke først i køen, da der blev uddelt dansklærer, jeg har fået en meget dårlig en. Og nu står jeg med et problem.
Jeg har gennem hele året sat komma efter det gamle grammatiske komma, og det har min lærer accepteret og givet mig gode karakterer for. Men lektionen inden læseferien sagde min lærer pludselig, at vi skulle sætte komma på en ny måde, altså ikke efter det her nye komma, som er afskaffet igen, men på en måde som er en parring mellem det nye og det gamle komma. se www.dsn.dk, for nærmere information. Ved at kigge på den webadresse, kan i også se, at det er "lovligt" at sætte komma efter det gamle grammatiske komma. Mit problem er nu, at jeg ikke ved hvordan jeg skal sætte komma til prøven i overmorgen. Vil i ikke synes, at jeg godt kan sætte komma efter det gamle grammatiske? Og hvis hun så brokker sig bagefter, så er hjemmesiden , som jeg har henvist til, nok argumentation for, at jeg har ret til at sætte komma efter det gamle grammatiske komma. HJÆLP MIG!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2006 af danielruhmann (Slettet)

Jeg kender ikke reglerne for den nye reform. Men på den gamle foretrækker de fleste lærere, at eleverne sætter et grammatisk komma.

Hvis du kan sætte det grammatiske komma korrekt, så skal du gøre det. Der er nogle fejl i din tegn/kommasætning i dit indlæg, men jeg synes, du skal holde fast i den. Alt andet ville være urimeligt imod dig.

Svar #2
24. maj 2006 af gudrun (Slettet)

hej
Jeg ved godt, at der er fejl i mit indlæg... hehe... Men gjorde mig heller ikke umage. Jeg kan sætte det grammatiske, hvis jeg gør mig umage! Tak for rådet. Jeg sætter det grammatiske. Er desuden 2. ger, så skal gøre det efter den gamle reform. Tak det hjalp at få ret fra en anden!

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Desuden, ofte er det ikke din egen dansklærer der retter din stil til årsprøverne, så hvis det lige præcis er din dansklærer, der har en kæphest med kommatering, behøver det ikke betyde det store.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#0
Til en årsprøve synes jeg, det vil være helt hul i hovedet at kaste sig ud i andre kommaregler end dem, du er vant til. Det kommer bare til at koste dig dyrebar tid, og det er jo ikke engang sikkert, du kan sætte dem ordentligt. Derfor vil jeg også råde dig til at holde dig til det grammatiske komma - de andre regler kan du altid få lært.

Svar #5
24. maj 2006 af gudrun (Slettet)

Ok. I har nok ret i, at jeg skal holde mig til det gamle grammatiske komma. Desværre er det min dansklærer der skal rette stilen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2006 af danielruhmann (Slettet)

#3

Hvem retter så ens stile til årsprøverne? På Frederiksborg Gymnasium er det ens egen lærer, der retter sine elevers årsprøver.

Svar #7
24. maj 2006 af gudrun (Slettet)

#6 Det er op til det enkelte gymnasium at afgøre proceduren af rettelse af opgaver til årsprøve.

Skriv et svar til: Komma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.