Kemi

Idealgasligningen

26. maj 2006 af NV (Slettet)
Hvordan kan følgende to formler blive til idealgasligningen:

Vm=R*T/p og n=V/Vm

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2006 af dnadan (Slettet)

n=V/Vm <=> Vm=V/n

Vm=R*T/p
=>
V/n=RT/p
V*p=NRT

Svar #2
26. maj 2006 af NV (Slettet)

Er ikke helt med...nogen der kan uddybe :) ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2006 af frodo (Slettet)

du skal bare rykke rundt på hhv. p, V, R, T og n ligesom #1 gør, hvorved du får den velkendte ligning

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2006 af andoando (Slettet)

#1 viser det..
du har 1:n=V/Vm <=> Vm=V/n
2:Vm=R*T/p
I 1 isolerer du vm som du sætter lig udtrykket i 2
V/n=RT/p Ganger med p og n på begge sider, hvorefter du får
p*V=nRT

Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.