Matematik

sinus

27. maj 2006 af parisa (Slettet)
sin(30)/a=sin(65)/5,2
<=>
1/a=sin(65)/5,2*sin(30)
<=>
a=5,2*sin(30)/sin(65)

hvordan kommer man fra den ene brøk til den anden?

mvh. parisa

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2006 af DMD (Slettet)

dividerer med sin(30)? forstår ikke helt, hvad du spørger om...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2006 af DMD (Slettet)

fra 2 til 3 så ganger du først med a på begge sider... derefter ganger du med 5,2*sin(30)... til sidst dividerer du med sin(65)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af La Gioconda (Slettet)

Dine udregninger er da rigtige nok...?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2006 af CziX (Slettet)

Når det hele kan sættes på en brækstreg, må brøken vendes. Dvs. at tæller bliver til nævner og nævner til tæller.

Eksempelvis
1/b = 1/a <=> b = a

For dig, hvis du ikke bruger denne metode (du mangler en parentes)

1/a=sin(65)/(5,2*sin(30)) <=>

1 = sin(65)/(5,2*sin(30))*a <=>

1/(sin(65)/(5,2*sin(30))) = a <=>

a =5,2*sin(30)/(sin(65)

Den første metode er dog klart at foretrække, hvis du har styr på faktorer og brøkstreger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2006 af CziX (Slettet)

(...) brækstreg = brøkstreg (...)

Svar #6
27. maj 2006 af parisa (Slettet)

#4: hvordan kommer du fra den 3. sidste til den sidste linje ? forstår ikke hvad du gør...

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2006 af Epsilon (Slettet)

#6:
Udgangspunktet er følgende:

1/a = sin(65deg)/(5,2*sin(30deg))

Dernæst foretages følgende regneoperationer i #4, i nævnte rækkefølge:

(1) Multiplicér med a på begge sider og bemærk, at (1/a)*a = 1 (a og 1/a er hinandens reciprokke).

(2) Division med

sin(65deg)/(5,2*sin(30deg)),

hvilket jo svarer til at multiplicere med den reciprokke,

5,2*sin(30deg)/sin(65deg).

Så skulle det gerne være til at følge.

Anm.
deg: grader (eng: degree).

//Epsilon

Svar #8
28. maj 2006 af parisa (Slettet)

Jeg forstår stadigvæk ikke hvordan det bliver: a =5,2*sin(30)/(sin(65) ??

Svar #9
28. maj 2006 af parisa (Slettet)

#7

hvordan kommer du frem til det sidste??
kan jeg få dig til at uddybe beregningen?.. tak..

Skriv et svar til: sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.