Matematik

nem differentialregning opgave

13. januar 2004 af Belief (Slettet)
Jeg har lidt problemer med en opgave. Håber, at der er nogen der vil/kan hjælpe mig.

Jeg skal bestemme en ligning for den tangent til grafen for f, som er parallel med linien y=1/2x + 7

Forskriften for f har jeg ikke. Jeg har kun en figur med grafen.

Hvordan kan jeg løse den opgave matematisk med de oplysninger jeg har. (Eller ikke har)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2004 af ababab (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt.. Hedder funktionen: y= 1/(2x+7)?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2004 af starF (Slettet)

Du ved at linien y=1/2x + 7 har hældningen 1/2.
På grafen for f finder du der hvor hældningen er 1/2 dvs.
f'(x)=1/2.

På dette punkt tegner du en tangent kaldes g, herud aflæser du skæringen med y-aksen (0,b), tangenten ligningen g er så:

g(x)=1/2x+b

forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2004 af starF (Slettet)

Du siger jo den er nem, hvorfor kan du så ikke lave den selv:).

Svar #4
13. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jamen er det ikke en anden måde at lave opgaven på? Det er mere overbevisende når man løser opgaven ved en beregning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2004 af starF (Slettet)

Det kan du ikke, da du ikke har forskriften for f!

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2004 af starF (Slettet)

Formålet med denne opgave er imo at forstå problemet grafisk.

Svar #7
13. januar 2004 af Belief (Slettet)

Fordi jeg er ikke god til defferentialregning. Vi er lige begyndt på det, og jeg forstår det ikke helt :(
Men det er da en nem opgave for jer ikke?

Svar #8
13. januar 2004 af Belief (Slettet)

Nå, men så var det en nem opgave alligevel :)

Tusind tak for hjælpen guys!

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2004 af starF (Slettet)

#7 Tja jeg går på 3g. og har arbejdet en del med det, men det var da også lidt svært at få det banket hjernen hvad det var i starten, men det kommer med tiden, jeg må sige, at jeg er ret fascineret af hvad kan bruge differentialregning og integralregning (modsatte af diff.regning) til. Det er helt utroligt.

Svar #10
13. januar 2004 af Belief (Slettet)

Det er precis det samme som voren lærer siger. Han er meget facineret af differentialregning. Snakker hele tiden om, at det tog 3000 år at udvikle o.s.v
Jeg synes, at det er ret sjovt. Jeg forstår jo stadig ikke rigtig hvad der er så facinerende, og hvad man kan bruge det til. Bortset fra at finde tangentligningen :)
Nå, men anyway...Tak engang til :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2004 af starF (Slettet)

Hehe! Det er første skridt, jeg har hellere ikke snuset til så meget, men jeg er allerede meget fascineret. Vent og se. Men du har jo ikke mat. på A? Så får nok ikke lært integralregning?!

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2004 af ababab (Slettet)

jeg var også lidt lost i det i starten, men det kommer med tiden....
Et vigtigt punkt, hvor man kan anvende diff.reg.:
hvis du har en funktion:f(x), så differentierer du funktionen, således at den bliver f'(x). ved at løse den afledede funktionen, findes de x-værdier for tangentens stigningtal er 0<=>hvilket giver os et indtryk, at hvis tangentens stigningstal er 0, så må den oprindelige funktionen evt. have en krumning, hvorefter man kan finde ekstremumsværdier(minder lidt om toppunkt, men er ret anderledes)..
Men alt dette kommer du til senere, så spids ørerne: det er egentlig ikke så svært... c",)

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2004 af iB (Slettet)

i fx fysik kan du jo gå fra sted til hastighed og til acceleration vha integration. Hvis du nogen sinde kommer til at regne på bjælkers nedbøjning, er fx også skærkræfter afledt af momentet ved differensation, og alt mulig andet sjovt: så jow, differentialregning kan man ikke leve uden. (ikke vær bange for, at de tvinger dig til at lære noget unødvendigt :-))

Skriv et svar til: nem differentialregning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.