Matematik

Bestemme forskrift for 2. gradspolynomium

27. maj 2006 af mathjælp (Slettet)
Tre punkter: P(10;235), Q(1;3), R(0;-5)
Bestem en forskrift for 2. gradspolynomiet, hvis graf går gennem de tre punkter.


Er der ikke bare tre ligninger med tre ukendte, altså:
P: 235 = a*10^2 + b*10 + c
Q: 3 = a*1^2 + 1*b + c
R: 0 = a*-5^2 + b*-5 + c?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Jo, så hvis du må bruge CAS, der det trivielt let. Du har god byttet om på x og y i den sidste linie.

Hvis du skal regne det "i hånden", er punktet R rigtigt smart at starte med.

Svar #2
27. maj 2006 af mathjælp (Slettet)

Tak, jeg fik løst den på lommeregneren rigtig denne gang (jeg havde jo byttet om i den sidste... pinligt). Det passer.

Til en skr. årsprøve, vil det så være tilstrækkeligt at skrive, at man har løst den på lommeregneren? Det er jo ikke særlig "matematisk".


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Du har stillet de 3 ligninger op og nævnt at der er tale om 3 ligninger med 3 ubekendte.

Derefter er det nærmest meningen, at du skal bruge dit CAS værktøj til at løse den.

Det at opstille ligningerne er det "matematiske" i opgaven

Svar #4
27. maj 2006 af mathjælp (Slettet)

Ok, det gør i hvert fald livet lettere for mig :)
Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Bestemme forskrift for 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.