Matematik

Vektorfunktion på Ti-89

27. maj 2006 af kbkl (Slettet)
jeg har en vektorfunktion, hvor jeg skal finde dens skæring med x-aksen - i sig selv nemt nok. Jeg har bare følgende problem:

For at finde skæringen sætter jeg y=0, så jeg får følgende ligning:

0=-3+4*sin(t), løsningen giver på Ti-89 følgende:

t=6,28319*@n3+2,29353

Hvordan indstiller jeg lommeregneren, så den kan lave udregningen (jeg kører med radianer) Facitlisten siger +-1,32

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvad siger opgaven, at definitionsmængden er?

Du skal sikkert bruge | (with operatoren) til at angive begrænsninger på t.

Når det er sagt. Hverken +1,32 eller -1,32 er løsning til den ligning, du har skrevet, så du har nok skrevet den forkert op.

Svar #2
27. maj 2006 af kbkl (Slettet)

definitionsmængden er t=[0;2pi]

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Så skal du blot skive
solve(.....) | 0
Check lige, at du har den ligtige ligning, for de 2 løsninger du skriver, duer altså ikke.

Svar #4
27. maj 2006 af kbkl (Slettet)

jeg skriver nu:

solve(0=-3+4*sin(t)|0
Men facit er nu:
t=6,28319*@n10+2,29353

Hvad "det korrekte" facit angår, så er det muligt, at der er fejl i facitlisten, men ved indtegning giver den altså +-1,32

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du skal skrive det på følgende måde:

solve(0=-3+4*sin(t),t)|0

Svar #6
27. maj 2006 af kbkl (Slettet)

Så passer det... Tak for hjælpen til jer begge!

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Velbekom.

Hvordan får du 1,32 til at være en løsning?

-3+4*sin(1,32) = 0.87, så 1,32 er ikke en løsning.

De løsninger, jeg kan se, er 0,87 og 2,29.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

Ahh, med løsning mener du nok x-værdi, ikke t-værdi. Da du ikke har vist os vektorfunktionen, giver facit ikke nogen mening for os.

Svar #9
28. maj 2006 af kbkl (Slettet)

Du har helt ret. Jeg undlod at skrive hele funktionen ind, da spørgsmålet mere gik på brugen af lommeregneren.

Skriv et svar til: Vektorfunktion på Ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.