Matematik

Vinkel mellem to vektorer

27. maj 2006 af MichelleCorydon (Slettet)
Jeg skal finde vinkler mellem to vektorer og jeg har flg. oplysninger:


A = 2,5
B = 1,2
D = 6,3

Herefter bestemte jeg vektor AB og vektor AD, til disse værdier

AB = -1,-3
AD = 4,-2

og længderne mellem dem:

AB_længde = 7.615773106
AD_længde = 11.31370850

Nu skal jeg finde vinklerne mellem vektor AB og Vektor AD. Hjæææælp! Hvordan gør jeg?

På Forhånd Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2006 af 2835 (Slettet)

cosv = (skalarpodukt/(produktet af de to længder))

du får at v = 88,67

::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk

Svar #2
27. maj 2006 af MichelleCorydon (Slettet)

Skalarproduktet, hvad er det nu det er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)


Du kender sikkert formlem:
cos v = (a prik b) / (|a||b|)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

Tag din bog ned fra hylden og kig lidt i den :) Jeg håber ikke, at du skal til eksamen i den nærmeste tid!

Svar #5
27. maj 2006 af MichelleCorydon (Slettet)

Dvs jeg skal prikke AB (prikket) med AD foroven og så dividere med AB_længde*AD_længde?

Svar #6
27. maj 2006 af MichelleCorydon (Slettet)

Jeg er kun 1 år

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,

Ja.

Skalarproduktet er det samme som prikproduktet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2006 af Figdor (Slettet)

Du kan også bare være snedig og gemme funktionen cos^1(dotP(a,b)/(norm(a)*norm(b)))
på din ti.

Så er det bare at gemme dine to vektorer som følge

[a1;a2;a3]->a
[b1;b2;b3]->b


Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.