Fysik
Teoretiske bæreevne for varmluftballong
28. maj 2006 af
sundancekid (Slettet)
Min fysik eksamen venter lige rundt om hjørnet så sidder lige og terper på det sidste, men der er et par ting jeg ikke helt er sikker på.
I forsøget med varmluftballonen, man konstruerer den selv, er der to fejlkilder.
1. Temperaturen er ikke den samme overalt i ballonen.
2. Ballonen antages at være cylinderformet, men det er den ikke.
Mit spørgsmål er så, hvordan påvirker de to fejlkilder til den teoretiske bæreevne?
Jeg har læst de uploadede rapporter om emnet, men det ku ikk bruges.
I forsøget med varmluftballonen, man konstruerer den selv, er der to fejlkilder.
1. Temperaturen er ikke den samme overalt i ballonen.
2. Ballonen antages at være cylinderformet, men det er den ikke.
Mit spørgsmål er så, hvordan påvirker de to fejlkilder til den teoretiske bæreevne?
Jeg har læst de uploadede rapporter om emnet, men det ku ikk bruges.
Svar #1
28. maj 2006 af iB (Slettet)
Det er vel bare at indse, at både en højere temperatur, og et større volum vil give en øget bæreevne!?
Svar #2
28. maj 2006 af sundancekid (Slettet)
Jamen at temperaturen ikke er ens over hele ballonen er det = at der er højere temperatur?
Og fordi den er ikke er helt cylinder formet, er det så også = at den har større volume?
Og fordi den er ikke er helt cylinder formet, er det så også = at den har større volume?
Svar #3
28. maj 2006 af iB (Slettet)
#2
"Jamen at temperaturen ikke er ens over hele ballonen er det = at der er højere temperatur?"
Nej, selvfølgelig ikke. Temperaturen vil jo være højere øverst i ballonen end nede i bunden, så med mindre du ved hvor målingen er gjort, kan du ikke sige noget om gennemsnitstemperaturen er højere eller lavere end den målte temperatur.
Noget af det samme er gældende for volumet.
"Jamen at temperaturen ikke er ens over hele ballonen er det = at der er højere temperatur?"
Nej, selvfølgelig ikke. Temperaturen vil jo være højere øverst i ballonen end nede i bunden, så med mindre du ved hvor målingen er gjort, kan du ikke sige noget om gennemsnitstemperaturen er højere eller lavere end den målte temperatur.
Noget af det samme er gældende for volumet.
Skriv et svar til: Teoretiske bæreevne for varmluftballong
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
