Matematik
bevis for løsning af andengradsligning
28. maj 2006 af
Skuli (Slettet)
Hej
Hvordan er det lige jeg kommer fra:
x2+(b/a)x = -(c/a)
x^2+(b/2a)^2+2*(b/2a)x = (b/2a)^2-(c/a)
Jeg kan godt se at jeg gør det for derefter at kunne bruge kvadratsætning, og resten af beviset er jeg med på, men hvor ved jeg lige fra, at der er (b/2a) jeg skal bruge??
Håber der er nogen der kan hjælpe. Skal til mdt eksamen imorgen
Hvordan er det lige jeg kommer fra:
x2+(b/a)x = -(c/a)
x^2+(b/2a)^2+2*(b/2a)x = (b/2a)^2-(c/a)
Jeg kan godt se at jeg gør det for derefter at kunne bruge kvadratsætning, og resten af beviset er jeg med på, men hvor ved jeg lige fra, at der er (b/2a) jeg skal bruge??
Håber der er nogen der kan hjælpe. Skal til mdt eksamen imorgen
Svar #1
28. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
(x+b/2a)² = x² + (b/2a)² + 2·(b/2a)x
Du har allerede det dobbelte produkt 2·(b/2a)x = (b/a)x og kvadratet på første led x². Du lægger derfor kvadratet på andet led til på begge sider.
Du har allerede det dobbelte produkt 2·(b/2a)x = (b/a)x og kvadratet på første led x². Du lægger derfor kvadratet på andet led til på begge sider.
Svar #2
28. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
P.S.: Du bruger (b/2a) fordi det dobbelte produkt er (b/a)x og du har, at det ene led er x; derfor må det andet led være det halve af (b/a), hvilket er (b/2a).
Svar #3
28. maj 2006 af Skuli (Slettet)
Ja okay, så det er simpelthen fordi 2*(b/2a)x er det samme som (b/a)x?
Skriv et svar til: bevis for løsning af andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
