Matematik
isolere a?
29. maj 2006 af
parisa (Slettet)
hej!
jeg sidde og forbereder mig til årsprøve men stødte ind i et problem:
opg. 3
s=½*a*t^2
s=500 , t=17
find a..?
opgaven er fundet på dette link:
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsministeriet/nyt/vejl_eks_opgaver.html
under hf-c, opgavesæt 1.. i samme opgavesæt er der en opgave nr. 4 som jeg har problemer med; den virker fo"enkel", måske en kunne hjælpe mig med disse opgaver?
Og er der en de ved om man kan finde en facitliste til opgaverne på linket?..
håber i kan hjælpe mig!
mvh parisa
jeg sidde og forbereder mig til årsprøve men stødte ind i et problem:
opg. 3
s=½*a*t^2
s=500 , t=17
find a..?
opgaven er fundet på dette link:
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsministeriet/nyt/vejl_eks_opgaver.html
under hf-c, opgavesæt 1.. i samme opgavesæt er der en opgave nr. 4 som jeg har problemer med; den virker fo"enkel", måske en kunne hjælpe mig med disse opgaver?
Og er der en de ved om man kan finde en facitliste til opgaverne på linket?..
håber i kan hjælpe mig!
mvh parisa
Svar #1
29. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi har at
s=½*a*t^2
Isoleres a, får vi
a=s/(½*t^2)=2s/t^2
Hvis vi så indsætter de kendte værdier af s og t, kan vi direkte aflæse a.
s=½*a*t^2
Isoleres a, får vi
a=s/(½*t^2)=2s/t^2
Hvis vi så indsætter de kendte værdier af s og t, kan vi direkte aflæse a.
Svar #2
29. maj 2006 af CziX (Slettet)
1)
Det er noget med at flytte rundt med faktorer i en ligning. Det må du have prøvet før.
s = ½ * a * t^2 <=>
2s/t^2 = a
Til opgave 4
Den er meget enkel. Kræver blot man kan aflæse på dobbeltlogaritmisk papir.
Det er noget med at flytte rundt med faktorer i en ligning. Det må du have prøvet før.
s = ½ * a * t^2 <=>
2s/t^2 = a
Til opgave 4
Den er meget enkel. Kræver blot man kan aflæse på dobbeltlogaritmisk papir.
Skriv et svar til: isolere a?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
