Matematik

Ekspotentiel voksende funktion ligning,,

29. maj 2006 af Jimmizor (Slettet)

Om en ekspotentiel voksende funktion oplyses det, at f(0)=10 og f(2)160

Bestem en forskrift for f.


En som kan hjælpe og skære det ud i pap?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af Romulus (Slettet)

Forskriften for en eksponentiel funktion er f(x): b*a^x

formel for a: den(x2-x1)'te rod af (y2/y1)

formel for b: y1/a^x1

b er skæringen på x-aksen og svarer til f(0), så den er givet i opgaveformuleringen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2006 af sigmund (Slettet)

En eksponentielt voksende funktion har forskriften f(x) = b*a^x, hvor b og a er konstanter, tilhørende mængden af reelle tal.

Konstanterne a og b bestemmes ud fra oplysningerne om, hvilke punkter grafen for funtionen går igennem.

B er værdien til x = 0. Vi ser her at det er 10.

A findes så ved at sætte det andet punkt ind i f(x) = 10*a^x. Det overlader jeg til dig selv.

Svar #3
29. maj 2006 af Jimmizor (Slettet)

Takker

Svar #4
29. maj 2006 af Jimmizor (Slettet)

Eller så for at beregne punktet A skal jeg indsætte f(2) = 160 i formlen med 10 som b-værdien..

Du må ikke grine, men hvordan gør man det helt præcist?...

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Du har forskriften f(x) = 10*a^x.

Vi har, at f(2) = 160:

10*a^2 = 160.

Forstår du nu?

Svar #6
29. maj 2006 af Jimmizor (Slettet)

Yes du er sq flink..

Skriv et svar til: Ekspotentiel voksende funktion ligning,,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.