Kemi
M, n, m
29. maj 2006 af
gittemaja (Slettet)
hvad står M, n og m for?
og er der ikke flere betegnelser for hver?
og er der ikke flere betegnelser for hver?
Svar #1
29. maj 2006 af appelsin (Slettet)
M = molarmasse (g/mol)
m = masse (g)
n = stofmængde (mol)
Du kan naturligvis bruge andre enheder, men de nævnre er helt klart de bedst brugte, og jeg har ikke set andet.
På stående fod kan jeg ikke finde andre betegnelser for dem.
m = masse (g)
n = stofmængde (mol)
Du kan naturligvis bruge andre enheder, men de nævnre er helt klart de bedst brugte, og jeg har ikke set andet.
På stående fod kan jeg ikke finde andre betegnelser for dem.
Svar #2
18. juni 2006 af martinrv (Slettet)
Hvis du mener, om der er flere størrelser, som betegnes ved de nævnte symboler, så bruges m jo også om masse... Men i sammenhængen m = M · n er der selvfølgelig kun én betydning af hver størrelse; nemlig dem, som #1 nævner...
#1
Rigtigt, de enheder, du nævner er de mest brugte... Det er nemlig SI-enhederne for de forskellige størrelser. SI-enhedssystemet er det internationale enhedssystem.
/martinrv
#1
Rigtigt, de enheder, du nævner er de mest brugte... Det er nemlig SI-enhederne for de forskellige størrelser. SI-enhedssystemet er det internationale enhedssystem.
/martinrv
Skriv et svar til: M, n, m
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
