Matematik
Bevis for lineær funktion
31. maj 2006 af
tina000 (Slettet)
Hej,
er der nogle der kan vise/forklare et bevis for en lineær funktion?
er der nogle der kan vise/forklare et bevis for en lineær funktion?
Svar #1
31. maj 2006 af sigmund (Slettet)
Hvad er du ude efter?
Der er ikke så meget, at sige om en lineær funktion. Den har forskriften f(x) = a*x + b, hvor a er hældningskoefficienten, og b er skæringen med 2. aksen. Hældningskoefficienten er givet ved
a = {f(x2) - f(x1)}/{x2 - x1},
hvor (x1,f(x1)) og (x2,f(x2)) er punkter på grafen for f.
Om b er der ikke så meget at sige yderligere, andet end, at det findes som funktionsværdien i x = 0: f(0) = a*0 + b = b.
Der er ikke så meget, at sige om en lineær funktion. Den har forskriften f(x) = a*x + b, hvor a er hældningskoefficienten, og b er skæringen med 2. aksen. Hældningskoefficienten er givet ved
a = {f(x2) - f(x1)}/{x2 - x1},
hvor (x1,f(x1)) og (x2,f(x2)) er punkter på grafen for f.
Om b er der ikke så meget at sige yderligere, andet end, at det findes som funktionsværdien i x = 0: f(0) = a*0 + b = b.
Skriv et svar til: Bevis for lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
