Kemi

Aspartam....

01. juni 2006 af baloon (Slettet)
Aspartam er sødestof og det højest tilladelige indhold er 500mg/kg.

Beregn den højest tilladelige kocentration af Aspartam i en læskedrik med densiteten 1,03 g/mL.

Er der nogen flinke sjæle der vil fortælle mig hvordan man løser den...

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

500mg/kg = 0,500mg/g
og så kan du løse det således:
(0,500mg/g)/(1,03g/mL) = 0,4854mg/mL... Var det det du mente???

Svar #2
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

Kan du lige nævne hvilke formler du har anvendt? Kan ikke lige se hvad du mener..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Har ikke brugt nogle egentlige formler... Har bare kigget på enhederne, som jo gerne skulle ende ud i g/mL..
(0,500mg/g)/(1,03g/mL)jeg omskriver nu bare:
(0,500mg/(g*mL)/(1,03g) og g går herved "ud med hinadnen" og der fås:
(0,500mg/mL)/1,03 hvilket giver resultatet..

Svar #4
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

koncentration bliver da målt i mol/L ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Hvis du vil have den i mol/L skal du vel så bare bruge resultatet 485,5mg/L og finde Aspartams molare masse og så udregne det...

Svar #6
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

Volemen er nu = 485,5mg/L


Aspartam Molarmasse er på = 294 g/Mol

Hvilken formel bruger du så for at finde koncentrationen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Volumen er ikke 485,5mg/L... det er jo bare en koncentration...
du ved at n = m/M Dvs at 485,5 mg (0,4855 g) er:
n=0,4855/294g/mol = 0,0016513605 mol Dvs koncentrationen skal være 0,0016513605mol/L

Svar #8
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

du siger at
"Volumen er ikke 485,5mg/L... det er jo bare en koncentration..."

hvordan kan 485,5 mg lige pludeselig være masse?




Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Fordi koncentrationen er angivet i masse pr. volumen... Når din koncentration er 485,5mg/L er der altså 485,5mg pr liter. Derfor 485,5 mg en masse...

Svar #10
01. juni 2006 af baloon (Slettet)

hvad menes der egentlig med 500mg/kg ?

er det massen eller hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2006 af Stenalt (Slettet)

Der er masse pr. masse... dvs hvor meget masse er der af det ene pr masse af det andet...

Skriv et svar til: Aspartam....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.