Studievejledning

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

01. juni 2006 af Calem (Slettet)
Hej allesammen! Jeg står lidt i vildrede om, hvilket studium jeg vil ind på. Da jeg var mindre, ville jeg gerne være journalist, og efter jeg kom på gymnasiet, var drømmen at læse statskundskab. Men jeg er kørt træt i begge fag - og står derfor her i 3.Gs eksamensperiode og behøver lidt vejledning til, hvad jeg skal vælge.

Jeg er temmelig interesseret i historie og samfundsforhold, endvidere ville det være spændende, hvis man kunne blande noget tysk ind i det. Det må meget gerne være en international uddannelse (helst på KU eller i København, men ikke nødvendigvis), der sigter mod ansættelse i det private erhversliv. Nå ja - så har jeg også en drøm om at blive Folketingsmedlem en dag :o). Umiddelbart lyder statskundskab jo optimalt, men jeg er gået lidt sur i samfundsfag på det seneste, og frygter lidt, at det blot vil blive værre, hvis jeg begynder på statskundskab på KU.

Håber, at I har et bud :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af TheKo (Slettet)

Holy crap, det er jo lige før jeg selv kunne have skrevet det indlæg (hvis du så lige skifter hadefaget tysk ud med engelsk ;))!

Jeg har altid, indtil halvvejs gennem gymnasiuet, ønsket at blive journalist. I en lang periode herefter var det statskundskab der trak, men her på det seneste er jeg kørt død i samfundsfag, så nu har jeg ingen anelse om hvad det ender med at blive.

Jeg kan desværre ikke give nogle inputs, men jeg følger med i din tråd, spændt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2006 af madsv (Slettet)

Hvad med en sprøk-uddannelse, hvor man kombinerer erhvervssprog med erhvervsøkonomi?

http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-samferhvervsoekogsprog#q8

Ellers er der den her på CBS:

http://uk.cbs.dk/uddannelser/bachelor/bacheloruddannelser/bsc_in_business_language_and_culture_blc

Den kan fås på engelsk, fransk, spansk eller tysk.

Svar #3
01. juni 2006 af Calem (Slettet)

#2 Det lyder rigtig spændende - den indeholder jo en god del af det, jeg efterspurgte :-) Jeg er dog ikke så glad for følgende:
"På CBS i København foregår uddannelsen udelukkende på engelsk."

Jeg vil helst have noget på dansk evt. kombineret med tysk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2006 af madsv (Slettet)

Jeg kender desværre ikke nogen uddannelser, hvor man kombinerer dansk og tysk. Normalt er det Engelsk som er hovedsproget på de internationale uddannelser, og man skal så derudover vælge et andetsprog.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2006 af FredeW (Slettet)

#4 Fra dit første link ser det da ud til, at det kan klares i Århus?
"Du skal på uddannelsen kun have et sprog, og du kan vælge imellem engelsk, fransk, tysk og spansk."

Kommer selvfølgelig også an på, hvor langt Calem er villig til at flytte

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2006 af Madsst (Slettet)

#0 Du skal da læse økonomi på KU! :)
www.econ.ku.dk

Svar #7
01. juni 2006 af Calem (Slettet)

#5 Det har du da helt ret i! Jeg har boet ved Århus i 1 år, da jeg gik på efterskole, lidt et skræmmescenario at flytte til Jylland igen ;o)

Men uddannelsen i Århus virker umiddelbar rigtig, så må jeg gøre op med mig selv, om jeg vil flytte for den uddannelse. Den i Flensborg lyder også sjov, men det lyder lidt optimistisk, hvis undervisningen kun foregår på tysk.

Er der andre bud?

#6 Puha - økonomi ville sikkert være sjovt, men jeg har desværre "kun" matematik på C-niveau (naturfag). Desuden tror jeg ikke, at min interesse for økonomi er stor nok, til at jeg kan læse det på uni :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2006 af 150972 (Slettet)

Det er langt fra den bedste løsning, hvis ønsket er en folketingsmedlems-karrierer, at vælge statskundskab. Du får en meget begrænset glæde af disse kundskaber. Det er embedsfolkene der arbejder i ministerierne der skal bruge kvalifikationer af sådanne art.

Du kan tage et sabbatår hvor du prøver nogle af de ønsker ad, som du godt kunne tænke dig. Det kan jo ende med at du vælger noget helt andet, enden fordi du er blevet "skræmt" eller fordi du har "sparket" nogle døre ind til nogle job-muligheder som du ikke kendte til.

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2006 af mackie (Slettet)

" Nå ja - så har jeg også en drøm om at blive Folketingsmedlem en dag :o)."

"Jeg kender desværre ikke nogen uddannelser, hvor man kombinerer dansk og tysk."


- Jamen så skal du da være folkeskolelærer!! :D.... med danske og Tysk.. og som folkeskolelærer burde du statistisk set have gode muligheder i Folketinget (tror da ihvert fald der er flere folkeskolelærer end folk der har læst statskundskab i folketinget) :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2006 af 150972 (Slettet)

#9 JA, mackie har ret i at folkeskolelærere er overrepræsenteret i særdeleshed.

4 år på seminarium, tysk, dansk, samfundsfag og historie som liniefag. Sikker beskæftigelse, her skal du opdrage andres børn mens de ikke selv har tid, de er nemmelig igang med at realisere sig selv og bruge løs af friværdien.

Forstår sku godt at de folkevalgte folkeskolelærere har valgt er politikerkarriere, frem for at blive sparket i røven af forældre med dårlig samvittighed over deres manglende tid(engagement).

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2006 af Jakobmp (Slettet)

Har hørt de der sammensatte erhvervsuddannelser er dårlige.

"Hej, jeg kan en lille smule erhvervsøkonomi og en lille smule filosofi. Jeg vil gerne ha' et job." - Hør hvor dumt det lyder

Skriv et svar til: Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.