Kemi

Koncentrationen?

06. juni 2006 af baloon (Slettet)
En flaske konserveringsmiddel rummer 250mL vandig opløsning af natriumbenzoat. I alt indeholder flasken 15g natriumbenzoat.

Beregn koncentrationen af natriumbenzoat i flasken?

Har ingen anelse for hvordan laver denne opgaver. Er der nogen der kan komme med ideer?

På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2006 af Katen (Slettet)

Hejsa

prøv at se om det her siger dig noget

m=n*M her er en ubekendt

n=c*v og her er 2 ubekendte

disse kan sættes sammen til

c*v=m/M

Så er det bare at isolere c.

Hvis det ikke giver mening, så prøv med enhedsanalyse - alle enhederne pånær mol/L skulle gerne gåud.


Svar #2
06. juni 2006 af baloon (Slettet)

okay mange tak!

Hvis man skal finde pH for flaskens indhold så siger man vel bare:

-log(cs) = pH ikk?

Svar #3
06. juni 2006 af baloon (Slettet)

Sidste spørgsmål..

Den mindste koncentration af benzoesyre, som sikrer en effektiv standsning af svampevækst i en frugsaft er 1,0*10^-3M.

Hvor mange gram ren natriumbenzoat skal der tilsættes 100mL frugtsaft med en pH-værdi på 4,0 for at opnå den konserverende effekt?

Har virkelig ingen anelse hvordan man løser denne opgaver. Håber nogen kan komme med hints...

På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2006 af Katen (Slettet)

natriumbenzoat

benzoesyre/benzoat syre/base, hvor pks er 4,2 dvs det er en svagsyre.

Så du sakl have fat i pH beregningerne for en svagsyre.

Den du nævner er for en stærksyre.

Den sidste er jeg hellere ikke helt sikker på - og vil ikek lige kommet med nogle foreslag, da jeg ved der er folk herinde der har mere styr på det end jeg.
Hvis der ikke kommer nogle svar - vil mit gæt være at du skal rode lidt med de formler du har anvendt til de 2 første beregninger.

Kath.

Svar #5
06. juni 2006 af baloon (Slettet)

okay mange tak Kath..

Er der andre der kan komme med hints?

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2012 af XGJ (Slettet)

man kender da ikke molare massen eller stofmængden, så man har vel også 2 ubekendte i den første ligning?


Skriv et svar til: Koncentrationen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.