Matematik

spørgsmål til opgaver..

19. januar 2004 af Alica (Slettet)
Jeg har nogle spørgsmål til forskellige tekster som jeg ik helt forstår hvad der menes med.

1. Givet linierne l: y=5x+2 og y=(3/2)x-7
Bestem vinklen mellem l og vandret, samt vinklen mellem m og vandret.
Hvor stor er vinkeln mellem l og m?

Okey, hvad betyder linie 2-3 + hvad er fremgangsmåden?


2. Hvordan løser man en ligning der hedder sin(x) = 0,6745 ??

3. Hvordan løses ligningen: ((cos(x))^2)-(9/2)cos(x)+2=0 ???

4. Hvordan viser man at en funktion er voksende, fx. f(x)=(3x^5)-(220x^3), xeR


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2004 af Flargermusen (Slettet)

1
Du finder vinklen mellem en linie og vandret ved at finde hældningen på lignigning, her er det altså 5 og så tage tan^-1(5). Husk at regne i grader.

Du finder vinklen mellem m og l, ved at finde forskellen mellem de to vinkler.

2
øhh, tager du ikke bare sin^-1(0,67) = 42,2*

3
Simplicer

4
Du finder nulpunkter tegn evt. en monotoniline.

Håber det er rigtigt.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Til Alica.
Hvis du i opgave 4 klarer at vise, at f'(x) er positiv for alle "x element i R", har du vist, at funktionen er voksende for alle "x element i R".

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2004 af Brian (Slettet)

Ang. 3. du sætter midlertidig t = cos(x), hvis du så bruger t på cos(s)'s plads i ligningen står der

t^2 - (9/2)*t + 2 = 0

Det er en 2.gradsligning i t, som du så løser. Så ender du med 0, 1 eller 2 værdier for t, og for hver af disse kan du finde x på samme måde som i 2. (bare med cos) - håber dette går for dig :-)

Svar #4
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

det hjalp en del 1000 tak:)

hvordan løses så denne ligning:

(x^2)-(9/2)+2 = 0 ??

skal den ikke bare løses som enhver anden 2.gradsligning, med diskriminant??
men jeg er gået i stå fordi jeg har fået d = -12,5, og jeg ka jo ik tage kvadratroden af noget negativt???

Svar #5
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

jeg har forresten også lige et spørgsmål til indlæg 3, skal grafregneren været indstillet på "radian" el. "degree", jeg har den nemlig på degree og når jeg så tag' cos^-1 af -8 siger den error. (fik t-værdierne til -1 og -8) ???

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

Det får jeg ikke mine t-værdier til. Under alle omstændigheder kan du kun tage arccos til noget, der er mindre end 1 - eftersom Vm(cos)=[-1,1]. Hvis du får noget større derend, ja så giver det ikke anledning til en løsning.

Svar #7
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

du kan lige se hva jeg har gjort, så kan du måske se hvor fejæen ligger:

t = (-9/2)+(kvadratrod(12,25))/2 =>
t = -1

og t =(-9/2)- (kvadratrod(12,25))/2 =>
t = -8

?? hva gør jeg galt??

Svar #8
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

p.s. hvordan finder jeg nulpunktet for denne ligning (x^3)+2x = 0. Skal jeg sætte x uden for en parrentes, sådan her: x(x^2)+ x ?? jeg synes det ser lidt forkert ud???

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

Formlen er:

t=(-b+/-sqrt(b^2-4ac));

så du mangler bare at skifte fortegn på det første b (du bruger -9/2).

For ligningen x^3-2x=0 sætter du ganske rigtigt x udenfor. Så får du

x(x^2-2)=0,

og kan bruge nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

Hov, der skal vist divideres med 2a i første formel. Men det ændrer ikke på din fejl :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2004 af erdos (Slettet)

(x^3)+2x = 0 <=> x^2+2=0 <=> x^2=-2

Hvis dette er din ligning findes der altså ingen løsninger....

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2004 af erdos (Slettet)

Jo naturligvis 0 som 404error skriver... Jeg lille klummergøj! Sorry...

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

Hov ja, jeg bemærkede vist ikke, du skrev + i den sidste ligning. Men princippet er det samme :)

Svar #14
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

til indlæg 9: Det forstår jeg simpelthen ikke, hva mener du med at jeg mangler at skifte fortegn på det første b????

Svar #15
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

altså det jeg ikke kan forstå er hvorfor jeg får -8 og du får 1????


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

F.eks.:

t =(-9/2)- (kvadratrod(12,25))/2

I første led står der -9/2. Det er forkert. Der skal stå 9/2.

Svar #17
24. januar 2004 af Alica (Slettet)

jammen hedder formelen da ikke -b... etc???

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. januar 2004 af 404error (Slettet)

Jo, men hvad er dit b?

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. januar 2004 af erdos (Slettet)

JO, men eftersom dit b er negativt står der --, hvilket giver +

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. januar 2004 af erdos (Slettet)

baaa, 21 sekunder too late....

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.