Matematik

Spørgsmål til mundtlig mat A!

09. juni 2006 af sortesilass (Slettet)
Hej.. Jeg skal snart op til mundtlig matematik 3-årigt A.. dvs. på mandag! Men kan ikke rigtig sætte mig ind i hvilke spørgsmål der vil kunne blive stillet..? Specielt mht. differetialregning, vektorer og sandsynlighedsregning?

Hvis der er nogen der har været op i eksamen i mundtlig matematik må i meget gerne skrive det spørgsmål i blev stillet til mig..

Er der nogen der kender et link til uvm med vejledende spørgsmål?

Eller bare aner hvilke type spørgsmål der kan komme indenfor de overnævnte områder??

påforhånd tak

Svar #1
09. juni 2006 af sortesilass (Slettet)

come on...

Svar #2
09. juni 2006 af sortesilass (Slettet)

ikke ngn der kan hjælpe?

Svar #3
10. juni 2006 af sortesilass (Slettet)

ingen eksperter i matematik?? vil bare nogle ideer så jeg kan lave en disposition...?

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Her en nogle eksempler. De er godt nok til et 1-årigt A-niveau, med formen er den sammen.

Din lærer bør også have vist dig eksempler på, hvordan han stiller spørgsmål - men du burde jo også selv have spurgt ham, så måske du glemte at komme til den time :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Mmkay,

Her er linket: http://www.math.aau.dk/~maleneds/undervisning/AK_F05/ekstra/eksamensSPG.pdf

Svar #6
10. juni 2006 af sortesilass (Slettet)

ja det har jeg sikkert.. :) op i god side tak for det!
Har lige et konkret spørgsmål, kan man god blive stillet et så bredt spørgsmål som: gør rede for hvad en vektor er? eller vil der altid være en konkret hentydning til et bevis som underspørgsmål.. Og desuden kan man godt komme op i et bevis der ikke direkte står i ens bog, men som er stillet som opgave.. og til aller sidst! Kan man igen mht. vektorer godt komme op i at skulle bevise ngt så simpelt som a+b=b+a (vektorer) også kaldet den komutative lov, eller vil det være større beviser som f.eks. afstands formlen???

på forhånd tak

Svar #7
10. juni 2006 af sortesilass (Slettet)

hov.. op i= og en...men lige en ting til :) Når man skal gøre rede for at beviserne på planen for vektorer også gælder i rummet.. hvad skal man så argumneterer med??? at en given figur kan overføres på planen??

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

Hvis du trækker spørgsmålet om Vektorer bliver du nok spurgt ind til Projektion, Skalarprodukt, Determinant og Vektorprodukt og evt. anvendelse af disse.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2006 af hel_bin (Slettet)

#1, ved ikke om du har været oppe, men hvis du skal op i vektor regning og snakker om eller ligefrem skal bevise skalarproduktet, er det en god ting at bruge fysiken til hjælp.

Gik et eksempel fra daglig dagen: Når man trækker en kælk, trækker du den i en retning og med en kraft. Tager du skalarproduktet til dette får du det arbejde der udføres: A=k(prik)s.
Du kan også tegne det, så er det to vektorer s og k (s er strækning og k er kraft)

Skriv et svar til: Spørgsmål til mundtlig mat A!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.