Matematik

vinkel mellem hastighedsvektorer

23. januar 2004 af PiaZorro (Slettet)
x = t^3 - t , y = t^2 - 4

jeg har fundet et dobbeltpunkt i t= +/- 1
nu skal jeg finde vinklen mellem hastighedsvektorerne i dette punkt

hastighedsvektor:
x' = 3t^2 - 1 , y' = 2t

dvs at hastighedsvektorerne er:
h1 = (2 , 2) og h2 = (2 , -2)
hvilket giver et skalarprodukt på 0 og vinklen må derfor være 90 grader.

problemet er bare, at den skal være 60. hvor er min fejl?

kan nogen hjælpe mig?

Svar #1
24. januar 2004 af PiaZorro (Slettet)

det er opgave 2026 i eksamensbogen for et-årigt A-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2004 af Niels (Slettet)

Skalarproduktet bliver vel -8

2*-2-(2*2)=-4-4=-8

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2004 af Niels (Slettet)

Ups, min fejl, tænkt på determinanten, det giver 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2004 af Niels (Slettet)

Du skal først finde dobbeltpunktets koordinater. Herefter finder du så de tilsvarende parameterværdier.

Som retningsvektorer kan du så bruge
h(1)=r´*(paramterværdi 1)
h(2)=r´*(parameterværdi 2)

De sættes så ind i formlen cos(v)=a*b/(|a|*|b|)

Har desværre kun bogen til 3 årigt hæøjniveau så..

Svar #5
25. januar 2004 af PiaZorro (Slettet)

problemet er fundet
jeg havde lavet udregningerne rigtigt, men havde skrevet forkert af fra bogen helt fra starten, x=t^3-3t, ikke t=t^3-t. der spildte jeg så to timer.........

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2006 af Sara_06 (Slettet)

Hej

Jeg fostå heller ikke dette spørgsmål..er der nogen der gider at hjælpe? plzzzzzzz

Det drejer sig om følgende:

I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig således at der til tidspunktet t gælder:

x= t^3-3t , y= t^2-4

1. beregn koordinatsættet til hvert af punkterne hvori banekurven skærer en af koordinatakserne.
2.Beregn gradtallet for vinklen mellem hastighedsvektorerne svarende til disse to værdier af t.
3. beregn tidspunktet, hvor hastighedsvektoren er ensrettet med vektoren (5,4)

På forhånd tak
Sara

Skriv et svar til: vinkel mellem hastighedsvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.