Fysik
Fysik... Big trouble...
24. januar 2004 af
anne mette (Slettet)
Hey.. Er der ikke nogle, der kan hjælpe mig med denne opgave, kan ikke finde ud af den???
Cæsium isotopen Cs 137 er radioaktiv med halveringstiden 30,17 år.
A) Beregn Henfaldskonstanten for Cs 137.
Har fået det til dette, men er ikke sikker:
K 0,6931/ t 172 = 7,28 . 10 - 12 s
b) Beregn antallet af Cs 137 atomer i kilden.
Har fået det til dette.
N = A/K = 370000 BQ / 7,28 . 10 12 = 5,1 . 10 -8..
Håber virkelig at nogle vil hjælpe..???
Cæsium isotopen Cs 137 er radioaktiv med halveringstiden 30,17 år.
A) Beregn Henfaldskonstanten for Cs 137.
Har fået det til dette, men er ikke sikker:
K 0,6931/ t 172 = 7,28 . 10 - 12 s
b) Beregn antallet af Cs 137 atomer i kilden.
Har fået det til dette.
N = A/K = 370000 BQ / 7,28 . 10 12 = 5,1 . 10 -8..
Håber virkelig at nogle vil hjælpe..???
Svar #1
24. januar 2004 af erdos (Slettet)
a) Henfalskonstanten er ln(2) divideret med halveringstiden for Cs 137 i sekunder... Altså ln(2)/(30,7*365,256*24*60*60) = ln(2)/(9,5*10^8s)
b) Du dividerer bare den oplyste aktivitet med den fundne halveringskonstant, det er rigtigt!
b) Du dividerer bare den oplyste aktivitet med den fundne halveringskonstant, det er rigtigt!
Svar #2
24. januar 2004 af Lurch (Slettet)
k=ln(2)/T(1/2)
2) Hvor har du aktiviteten fra?
Hvis aktiviteten passer, er det rigtigt at bruge N=A/k
2) Hvor har du aktiviteten fra?
Hvis aktiviteten passer, er det rigtigt at bruge N=A/k
Skriv et svar til: Fysik... Big trouble...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
