Kemi

2Cl vs. Cl2

12. juni 2006 af bixed (Slettet)
Hejsa allesammen, jeg kunne godt tænke mig at vide, om der er nogen forskel på om man skriver f.eks. 2Cl eller Cl2 i kemiske formler?

M.V.H. Jonas

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

2CL=2C og 2L
CL2=1C og 2L

Altså er der en en forskel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2006 af Reflektor (Slettet)

Der er meget stor forskel. På måde ét er chlor-atomerne spaltet i frie chlorradikaler, på måde to er de bundet sammen i et molekyle af en symmetrisk, kovalent binding.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

#1

Øhhh hvor har du lige det fra?

2Cl = Cl2 - dvs i princippet det samme, altså 2 chloratomer. Hvorvidt man har den ene eller anden anden form afhænger af de fysiske parametre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

...okay jeg har vel ikke fulgt nok med i timerne >.<

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Der er ikke noget grundstof der har betegnelsen L - måske det kommer engang :-) Men du havde alligevel fat i en pointe. Der kan være forskel på om der står 2CR (R for radikal) eller C(R)2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2006 af de_gale (Slettet)

ah okay. Super. Det er sQ da osse rigtigt Cl er et grundstof...jeg læste det som en kemisk forbindelse, dumme mig :)

Svar #7
12. juni 2006 af bixed (Slettet)

Mange tak for de hurtige svar, jeg syntes bare, at det er noget underligt noget når begge måder at skrive det på bliver brugt i samme formel.

Må gud være med jer.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2006 af Larsendrengen (Slettet)

#3 Og nej Wuk det er princippet IKKE det samme.

2Cl er to chloratomer

Cl2 er et chlormolekyle. Et atom og et molekyler har vidt forskellige egenskaber, så det er uden sammenligning.

Skriv et svar til: 2Cl vs. Cl2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.