Matematik

ligefrem proportionalitet

12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
Godaften...

Jeg er endnu en gang stødt på problemer mht. matematik-læsningen! Ligefrem proportionalitet... er her en der kan forklare eller skære det ud i pap for mig? jeg mener at det er forholdet mellem x og y, og at den hedder y=a*x... men i min bog står det, at den hedder y=b*x... jeg er forvirret! og jeg kan risikere at komme op i det på fredag, så er der en venlig sjæl med tålmodighed der kan hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Begge dele er rigtige - det er helt ligemeget, om der står y=a*x eller y=b*x, det vigtige er, at y-værdien er en fastlagt konstant gange x-værdien.

Svar #2
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

okay, så fik jeg da det på plads! kan du også fortælle mig hvad det egentlig er for noget?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

ligefrem proportionalitet betyder at y afhænger proptionalt af x, dvs. større x-værdi giver større y-værdi og det omvendte er rigtigt

Svar #4
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

det omvendte er rigtigt? hva vil det sige?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

Jamen hvis konstanten som du kalder a eller b er negativ så gælder følgende: større x-værdi give mindre y-værdi

Svar #6
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

nårh på den måde, ja det kan jeg godt se! er der andet man kan sige om det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

jo, hvis grafen går igennem punkt (0,0) så kaldes det direkte proportionalitet

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

#5
Ja.
Grafen for en ligefrem proportionalitet er en ret linje som går gennem (0,0).

Eksempel på en ligefrem proportionalitet: Hvis benzinprisen er 10 kr. pr. liter, y er den samlede pris og x er antal liter:
y=10x

Svar #9
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

okay mange tak :) så det er vel egentlig bare en ganske almindelig lineær funktion uden nogen b værdi siden den går gennem 0,0?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, b=0.

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

præcis

Svar #12
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

herligt så har jeg forstået det... og der er vel ikke rigtig mere at sige til det er der?

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

what?

Svar #14
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

er der mere jeg skal sige om det emne hvis jeg trækker det til eksamen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. juni 2006 af mathjælp (Slettet)

Du kan komme ind på omvendt proportionalitet. Det mener min lærer i hvert fald.

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

jeg tror ikke at det bliver et emne fro sig selv... Man kan ikke sige andet end de to sætninger

Svar #17
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

nej det bliver ikke et emne for sig selv.. tror det hører ind under lineær vækst...

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

går du på gym? hvilke årgang

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. juni 2006 af tobeornottobe (Slettet)

går du på gym? hvilke årgang

Svar #20
12. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jeg er 1.g'er...

Skriv et svar til: ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.