Matematik

Beregn k

25. januar 2004 af katawan (Slettet)
Linjen l med ligningen
kx-3y=10

er parallel med linjen m:

y=2x+4

Beregn k

Ville blive meget glad hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med denne...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2004 af Lurch (Slettet)

For at de to linier bliver parallele, skal hældningskoeficienten være den samme, dvs. a=2 i dette tilfælde.

Svar #2
25. januar 2004 af katawan (Slettet)

ja..men hvad så der fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2004 af IzNo (Slettet)

Her vil jeg lige komme med en rettelse da ovennævnte IKKE er korrekt.
Det er korrekt at hældnigen skal være det samme, men i ligningen med ukendt k er der 3y .. derfor skal du først isolere y:
3y = kx - 10 <=>
y = (k/3)x - (10/3)
Altså skal k/3 være lig 2 ... k = 6

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2004 af IzNo (Slettet)

Sry.. Jeg læste lige Lurch's indlæg igen og ser at han skriver a=2 .. så han laver ikke fejl..

Betragt alene mit som uddybende.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Det jeg sagde var ikke forkert. k/3 er jo netop hældningskoefficienten, som skal være 2! Jeg skrev med vilje ikke hele løsningen, da folk gerne må tænke lidt selv før de får svaret serveret:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2004 af Lurch (Slettet)

he he, bare i orden.

Svar #7
25. januar 2004 af katawan (Slettet)

ok tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Beregn k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.