Fysik

fysik aflv.

25. januar 2004 af Katrine17 (Slettet)
Man kan regne med, at al den udsendte beta stråling stoppes i kroppen. De udsendte elektroners middelenergi er 7,2*10^(-10)J.

-Hvor meget energi afsættes der i kroppen pr. sekund? Hvor meget energi afsættes der pr. år?
-Beregn strålingsdosis og dosisækvivalent pr. år.

Håber i vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2004 af SigurdPK (Slettet)

Prøv evt. at spørge Kalle, han er super god til fysik...!

Svar #2
25. januar 2004 af Katrine17 (Slettet)

Jeg havde nu håbet at der var nogle som ville hjælpe uden at jeg skulle spørge personligt.

Men du skal have tak SigurdPK

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

du angiver ikke hvor mange elektroner der er tale om!?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

eller aktiviteten

Svar #5
25. januar 2004 af Katrine17 (Slettet)

Det får jeg ikke noget at vide om, men jeg har deres aktivitet, som er:

4.13874*10^(-10)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

ok:

1. gang energien med aktiviteten.

2. gang aktiviteten med med antallet af sekunder på et år (365*24*60*60) og gang dette med energien.

3. Strålingsdosisen er den afsatte energi pr. masse (J/kg). Dvs. divider resultatet fra opg. 2 med en masse i kg (som du må have!?).

4. Strålingsækvivalenten er givet ved H i formlen: H = D * Q
D er strålingdosisen fra opg. 3 og Q er kvalitetsfaktoren for strålingen. For betastråling er Q = 1 dvs. svaret er lig svaret i opg. 3

Andet?

Svar #7
25. januar 2004 af Katrine17 (Slettet)

kan det passe at det gøres således:

aktiviteten er ikke lig med det jeg skrev i #5 men lig med 1.1496*10^(-8)

P=1/2*A*E
P=1/2*1.1496*10^(-8)*7.2*10^(-10)
P=4.13874*10^(-10)

4.13874*10^(-10) *(60*60*24*365)= 0.0130519

Svar #8
25. januar 2004 af Katrine17 (Slettet)

Det er ok, tak...

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

hmmmm... jeg forstår ikke umiddelbart hvad du regner ud!
Hvilket delspørgsmål er det???

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

nå, ok :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er godt nok forvirrende, når du ikke regner med enheder.

Skriv et svar til: fysik aflv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.