Dansk

Dansk - eksamen

18. juni 2006 af Ida1234 (Slettet)
Jeg frygter virkelig virkelig min dansk eksamen på onsdag (den sidste så er der hue på bagefter :))..! Jeg synes det er svært at gennemskue hvad man skal gøre og det med det er ukendt tekst hjælper ikke rigtig på situationen..

Synes min lærer har lagt meget vægt på at vi for guds skyld ikke skal nævne noget hvis vi ikke har en pointe med det - men vil det sige at hvis vi ikke har nogen guldkorn til hvorfor teksten er opbygget på en bestemt måde skal man så bare helt undlade at snakke og fortællerteknik og komposition fx?

Ville være super godt hvis der er nogen der har været oppe der gad fortælle hvad de trak og hvordan de greb de an.. Held og lykke med de sidste eksamer..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2006 af jammal (Slettet)

Hey..

Jeg var til eksamen sidste uge..

Kom op i 2 digte af Emil bønnelycke! Jeg kan godt fortælle dig at det første digt var ret svær, mens det andet var nem. Men det første digt var fyldt med symbolik til den grad, at jeg ikke helt forstået, hvad forfatteren mente (om det var negativt, eller positivt). Jeg kom til at sige noget, hvor min lærer sagde: "Vis os, hvor du kan set det henne"?

Det andet digt havde jeg forstået..men skuffende; jeg fik et sølle 7-tal..
Min lærer mente, at jeg har fortolket digtet på en forkert måde..

Men..det kommer jo også HELT an på, hvad du trækker! Hvis jeg trak saga eller eventyr eller en novelle af kendte forfattere..så havde jeg næppe fået under 9

Hvem ved, men her har du i hvert fald en noget rodet beretning af min dansk-eksamen

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2006 af Bella (Slettet)

Hvis du ikke føler du kan gennemskue den tekst du kom op i, så er du jo nødt til bare at følge analysearket. Jeg synes altid man langsomt forstår en tekst hvis man gennemgår den rimelig grundigt. Og så kan man jo næsten altid slå forfatteren op i sin medbragte dansk-litteratur, og se hvad han/hun har lagt vægt på når han/hun skulle skrive tekster!

Skriv et svar til: Dansk - eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.