Matematik

Diameter

21. juni 2006 af Hans20 (Slettet)

Ey .

Hvordan beregner man Diameter af en kugle ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2006 af 150972 (Slettet)

http://www2002159.thinkquest.dk/arealrumfang.php

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2006 af 150972 (Slettet)

Du kigger under en kugles overflade og isoler d

Svar #3
21. juni 2006 af Hans20 (Slettet)


Mester den gider ikke at komme frem .

Kan du formlen ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2006 af 150972 (Slettet)

phi x d^2 = Arealet <=>

kvadratroden af(Arealet/Phi)=diameteren

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm...nej.

For en kugle:

V = 4/3*pi*r^3 <=>
r = ([3*V]/[4*pi])^(1/3)

d = 2*r = 2*([3*V]/[4*pi])^(1/3)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

hvor V er rumfang og r er radius.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juli 2006 af janus_lind (Slettet)

#4:

Og så er arealet forresten Phi*r^2..

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juli 2006 af sigmund (Slettet)

#7,

Arealet af en cirkel er pi*r^2, hvor r er radius i cirklen. Du må ikke forveksle pi og Phi. Det er to forskellige størrelser.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juli 2006 af Sonrisa (Slettet)

#0

1. hvis radius er givet er den:
2r

2. hvis overfladearealet A eller rumfanget V er givet er den:
kvadrod(A/(4pi))*2
eller
kubikrod(V/(1.333pi))*2

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juli 2006 af Sonrisa (Slettet)

#9
i punkt 2 er det forudsat at du ikke kender r

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juli 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
For at undgå forkortelser og misforståelser, tager vi den lige igen. Lad os først introducere nogle forkortelser:

d: diameter
r: radius
A: overfladeareal
V: volumen


Kendt radius:

d = 2r

Kendt overfladeareal:

d = (A/pi)^(1/2)

Kendt volumen:

d = (6V/pi)^(1/3)

Skriv et svar til: Diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.