Generelt

Antal personer søgt medicin i år?

08. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)
Hvor mange har søgt ind i medicin (lægevidenskab) i år?

Antallet af ansøgere for farmaceut er blevet offentligtgjort:

451 har i år søgt ind på den farmaceutiske bacheloruddannelse – heraf har 263 lagt billet ind på uddannelsen som første prioritet. Sammenlignet med 2005 er der tale om en tilbagegang på 8% i det samlede ansøgertal og 14% i 1-prioritesansøgninger.
http://www.dfuni.dk/nyheder/optag2006/index.html

Er der nogen der kender tallet for medicin, eller ved hvornår det bliver offentligjort?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Du kan se ansøgningsstatistikker for AU på http://mit.au.dk/da/optag/statistik.htm ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2006 af 150972 (Slettet)

Ingen statistik fra KU endnu. SDU har skrevet følgende:

http://www.sdu.dk/nyheder/Opslag.php?id=1730

Så kommer det spændende om ansøgernes karakter(gennemsnit/regulering). Det må alle vende med til den 28.juli.

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2006 af 150972 (Slettet)

http://www.ku.dk/nyheder/

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2006 af 150972 (Slettet)

Så må dem der har søgt bare håbe på at alle ikke har reguleret deres eksamen(Ja jeg ved at det kun er dem der har ekstra højniveaufag der kan benytte sig af dette).

Der bliver SERIØST kamp om pladserne på medicin, odontologi, psykologi og samfundsfag!!

Held(det skal der i hvert fald til) og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2006 af 150972 (Slettet)

Nu er tallene der:

medicin: 609 kvote 1 ansøgere
Odontologi: 197 kvote 1 ansøgere
Psykologi: 376 kvote 1 ansøgere
Jura: 814 kvote 1 ansøgere

Så kommer alle dem der har søgt gennem kvote 2. (Se tallene på nedenstående)

http://www.ku.dk/sa/optag/statistik/

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2006 af wuk (Slettet)

#5

Så vidt jeg kan se af (1) er ansøgertallene for kvote 1 på KU:

Lægevidenskab: 576 (419 med 1. priotet)
Odontologi: 178 (100)
Psykologi: 348 (219)
Jura: 769 (516)

Kan ikke umiddelbart se, hvor du har dine tal fra? Nevermind.. det essentielle er, at der er sket stigninger i ansøgertallet til de forskellige uddannelser. Tror, at du har ret i, at der bliver stor kamp om pladserne. Er spændt på den 28. juli, hvor jeg forhåbentlig får brev om optagelse på medicin ved KU.


(1) http://www.ku.dk/sa/optag/statistik/

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juli 2006 af wuk (Slettet)

#5

Hvis "alle" har reguleret deres gennemsnit med 1,03 vil vi sandsynligvis se en adgangskvotient over 10,0 på medicin i år - men det er jo så blot kunstigt. Umiddelbart tror jeg kvotienten vil stige 0,1 fra 2005, dvs. til 9,8/10,1 korrigeret.

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juli 2006 af jammal (Slettet)

Hvad tror i snittet bliver dette år?

Jeg tror ikke, at kvotienten overstiger 9,8!

- Kan også se, at antallet af ansøgere er lig antallet af dem, der søgte i 2004, så mon ikke snittet forbliver det samme :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juli 2006 af cdc (Slettet)

hvor ser i for 2006?, jeg kan kun se fra 2005 i links-ene.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juli 2006 af Draagslag (Slettet)

#9
Øverst til venstre i linket er 2006.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juli 2006 af 150972 (Slettet)

#6 Tallene er antallet af ansøgere(kvote 2) trukket fra det alle ansøgere. Så har du antallet af ansøgere i kvote 1. Det er jo primært kvote 1 ansøgernes gennemsnit der bruges.

Det giver jo et billede af at hvor mange man har at "kæmpe" imod. 609 kvote 1 ansøgere + 1392 kvote 2 ansøgere er mange når der kun optages 520(kvote1+2). 180 af de optagende er fra Sverige, Norge, Finland og Island.

20% af 520 = 104 er kvote2 + 180 er andre = 184

520-184= 336

609 personer skal kæmpe om ca 336 pladser.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juli 2006 af 150972 (Slettet)

#11 1982 kvote2 ansøgere ikke 1392

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. juli 2006 af 150972 (Slettet)

#11 284 kvote2 + andre ansøgere

520-283 = 226

609 personer skal kæmpe om 226 pladser

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. juli 2006 af 150972 (Slettet)

Faktisk optages der næsten lige så mange andre som der optages danskere i kvote 1!

Husk svensk/dansk ordbog.


Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. juli 2006 af wuk (Slettet)

#11

Det er fine beregninger, som er med til at underbygge konkurrencen ansøgerne imellem. Der er dog imidlertid ikke grund til at beregne antallet af kvote 1 ansøgere som du gør det, eftersom det specifikt fremgår af KU's statistik, hvor mange kvote 1 ansøgere der er på de enkelte studier.

Se fx http://www.ku.dk/sa/optag/statistik/kvote1_2006/sundhedsvidenskab.html
Af tabel 2 nederst ses det, (som nævnt i #6) at ansøgertallet i kvote 1 for medicin er 576, hvor 419 er med 1. prioritet, og så fremdeles for de øvrige studier.

Det ses således også, at dine beregninger ikke stemmer helt overens med de officielle tabeller - overraskende nok..

Nu er der kun 17 dage tilbage til brevét kommet :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. juli 2006 af Draagslag (Slettet)

Der er en lille sitgning i ansøgertallet til matematik kan jeg se, men stadigvæk kun 138 ansøgere til 175 pladser - det ligner en "alle optaget" igen i år, sådan må det også gerne være til næste år :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. juli 2006 af Draagslag (Slettet)

#16

Jeg må i øvrigt sige, at jeg er overrasket over, at der er så mange, som søger ind for at læse jura - det er jo et meget stort tal.

I øvrigt, så er der måske snart behov for at sætte antallet af studiepladser op på lægevidenskab, de skriger jo på læger, og der er tydeligvis mange der gerne vil ind. Selvfølgelig skal antallet ikke sættes så meget op, at man lukker alle ind - det er lægevidenskab et for "vigtigt" studie til.

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. juli 2006 af Peden (Slettet)

#17:
Alternativt kunne man forsøge sig med kvotering for skadinaviske studerende, noget som ikke er på plads i dag, så vidt jeg ved.

Men man skal nu generelt passe på, når nogen "skriger" efter arbejdskraft af en bestemt slags. For år tilbage blev der uddannet mange datamatikere, og multimediedesignere fra erhvervsakademierne, netop fordi der blev "skreget" på denne type job. Men langt hovedparten af dem der havde disse uddannelser kunne ikke få arbejde.

Specielt for et felt som medicin, der i hvert fald i det store hele får ansættelse inden for det offentlige system bør de sikres at der ikke udannes for mange. Der er jo trods alt ikke ret mange private aktører på området, der vil kunne aftage overskuddet.

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. juli 2006 af Roman Garcia (Slettet)

#18
Man kan tydeligt se, at det påvirker kommende studerende i deres studievalg, hvis man i medierne "skriger" efter arbejdskraft. Antallet af ansøgere til medicin på KU er eksempelvis steget med 8 procent.

Med hensyn til at lave kvoter for skandinaviske studerende, så er det svært at spå om fremtidige jobudsigter i Danmark. Derfor er man meget påpasselig med at optage flere studerende, eller lave et kvote-system for skandinaviske studerende i Danmark.
Derudover har man også forpligtet sig, via en aftale med de øvrige skandinaviske lande, til at tage skandinaviske studerende ind i Danmark, hvis de har det påkrævede snit. Sådan en aftale kan man ikke bare ændre i.

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. juli 2006 af Peden (Slettet)

#19:
Selvfølgeligt kan aftalen ændres, det er ikke noget man lige ordner med et snuptag, men det står trods alt ikke i grundloven at 25% af dem på medicin skal udgøres af svenskere og nordmænd :)

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.