Fysik
Ydre kraft?
18. august 2006 af
Jelly (Slettet)
Hej,
Vi ser en bil, der vejer 1250 kg. Den kører med en hastighed på 80km/h. Med denne hastighed er den samlede modstandskraft, Fmodstand fra vind og vej 160 N. Den fremadrettede trækkekraft på bilen betegnes Fmotor. Den samlede ydre kraft F ydre i kørseksretningen er så:
Fydre = Fmotor- Fmodstand.
Bilen kører op af en bakke så, at den for hver 10 m. stiger 1 m i lodret retning.
spørgsmålet lyder: Find størrelsen af den ydre krafts arbejde, Aydre og beregn motorkraftens størrelse mens bilen kører op af bakken. Modstandskraften er 160N.
Er lidt lost, ved ikke hvordan jeg skal beregne det som lyder i opg.
Nogen der vil være venlige og forklare?
På forhånd tak,
Vi ser en bil, der vejer 1250 kg. Den kører med en hastighed på 80km/h. Med denne hastighed er den samlede modstandskraft, Fmodstand fra vind og vej 160 N. Den fremadrettede trækkekraft på bilen betegnes Fmotor. Den samlede ydre kraft F ydre i kørseksretningen er så:
Fydre = Fmotor- Fmodstand.
Bilen kører op af en bakke så, at den for hver 10 m. stiger 1 m i lodret retning.
spørgsmålet lyder: Find størrelsen af den ydre krafts arbejde, Aydre og beregn motorkraftens størrelse mens bilen kører op af bakken. Modstandskraften er 160N.
Er lidt lost, ved ikke hvordan jeg skal beregne det som lyder i opg.
Nogen der vil være venlige og forklare?
På forhånd tak,
Svar #1
19. august 2006 af Darwin (Slettet)
Ringe opgaveformulering.
Dog: bevarer automobilet hastigheden (dvs. dv/dt=0) da kan du anvende Newtons første lov, idet summen af krafter = 0. Definer (x,y) parallelt med hypotenusen; bemærk at g bidrager til yderligere modstand.
Langs x har vi således Fmotor-Fmodstand(vind)-g(projektion_x)=0.
Dog: bevarer automobilet hastigheden (dvs. dv/dt=0) da kan du anvende Newtons første lov, idet summen af krafter = 0. Definer (x,y) parallelt med hypotenusen; bemærk at g bidrager til yderligere modstand.
Langs x har vi således Fmotor-Fmodstand(vind)-g(projektion_x)=0.
Skriv et svar til: Ydre kraft?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
