Matematik

Volume Hvordan er det nu lige?

20. august 2006 af Sannaen (Slettet)
Hvor mange cm3 er der i en m3 ?
Er det ikke sådan: 10cm3 * 10cm3 * 10cm3 = 1.000 cm3 = 1m3

Svar #1
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

Hjælp...

Svar #2
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

En eller anden ? Kan ikke rigtig komme vidre fra hvor jeg er nu..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm jeg ville sige:
100cm*100cm*100cm=1.000.000cm^3

Svar #4
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

Er du sikker ? Jeg kan nemlig ikke huske det

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2006 af dnadan (Slettet)

Ja er sikker

huske m^3 svarer jo til m*m*m og hver m =100cm dermed:
100cm*100cm*100cm=m^3

Svar #6
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

1) Hvor mange cm3 er der i en m3 ?
2) Hvor mange cm3 er der i 1 liter ?
3) Hvor mange ml er der i 1m3 ?
4) En tankful af væske har en volume på 0,2m3. Hvad er volumen i a)liter? b)cm3? c) ml?
5) Aluminium har en tæthed(density) af 2700kg/m3.
a) hvad er tætheden i g/cm3?
b) Hvad er massen af 20cm3 af aluminium?
c) hvad er volumen af 27g aluminium?

Svar #7
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

ok tak (:

Svar #8
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

Nogle som kan hjælpe mig lidt på vej ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2006 af allan_sim

#8.
Sikkert - hvis du kommer med dine egne bud og forklarer din tankegang.

Svar #10
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

Okay.. here we go..

1) 100cm * 100cm * 100cm = 1.000.000cm3 = 1m3

2) 1000 cm3 = 1 liter

3)1ml = 1cm3. 1ml * 1.000.000cm3 = 1.000.000 ml/m3

4)ved ikke hvad jeg skal gøre ?

5) a:2700000g/100cm3
b: 2700000g:5 =540000g
c: 0,0100 cm3?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

1) Ja, der er 1.000.000 cm^3 i én m^3

2) Ja, 1000 cm^3 svarer til 1 liter.

3) Ja, 1000000 mL i én m^3

Svar #12
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

ii, Super ! (: Hvad så med de sidste to?

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

5a) Ja, 2700000 g/m^3. "Tilsæt 3 nuller".

5b) Ja, 20 cm^3 * 2700 kg/m^3 = 54000 kg

5c) 27 g / 2700 g/m^3 = 10cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

I opgave 4, skal du bare omregne 0,2m^3 til liter, cm^3 og mL

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa, jeg har vidst lavet en brøler i 5b.

:-)

Svar #16
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

Tak (:

Er b så ikke sådan ?
b: 2700000g:5 =540000g

forsøger mig lige med 4. 0,2m3 = 200cm3
4)a: 1 liter= 1000cm3. og så går det bare lige galt..

Svar #17
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

jo.. det er o,2 liter. 200 cm3 og 200 ml3

Svar #18
20. august 2006 af Sannaen (Slettet)

5b) er bare lidt et problem
2700000g:5 =540000g
Kan det passe `?

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#18:

5b) 20 cm^3 * 2700 kg/m^3 = 0,054 kg = 54 g

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du skal i hvert fald rette 5, med 50000, idet at vi taler om 20 cm^3, ikke 0,2 m^3

Dvs. 2700000g : 50000 = 54 g


Skriv et svar til: Volume Hvordan er det nu lige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.