Matematik

grafisk differential-opgave

03. februar 2004 af Blubb (Slettet)
To figurer viser graferne for funktionerne f og g.

Funktionen h er defineret ved h(x) = g(f(x)).

a) bestem h(2)

B) undersøg om tallet h´(-3) er negativt, nul eller positivt.

Er der nogen der kan hjælpe mig? Hvordan aflæses h(2)??? Hvordan skal h(x) = g(f(x)) forstås??

Skal lige nævnes, at jeg ikke har forskriften for funktionerne f og g!

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

a) Du finder f til 2... f(2) finder du så på x-aksen og finder funktionsværdien på g. Denne funktionsværdi er så h(2). Sådan tror jeg nok det skal forstås.

Du kan sige, at det er g taget på f(2), hvor funktionsværdien for denne funktionsværdi på g er h(2).

Til at forstå?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2004 af Jean

Ad a)

Hvad er h(2)? Prøv at tænk på hvordan h er defineret (med g og f).

Ad b) Har du hørt om kædereglen, eller differentation af sammensat funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

b) du skal vel gøre det samme og så se om en eventuel afledt ville være neutral (0), aftagende (negativ), eller voksende (positiv)...

Svar #4
03. februar 2004 af Blubb (Slettet)

Jeg tror nok, at jeg forstår det nu! Jeg vil i hvert fald prøve. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det var så lidt!

Du spørger bare en anden gang!

Svar #6
03. februar 2004 af Blubb (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af b)

Nogen der kan hjælpe? Hvordan finder jeg h´(x) og hvordan afgører jeg om det er negativt, nul eller positivt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2004 af Jean

kædereglen siger jo

h'(x) = g'(f(x))*f'(x)...

Svar #8
03. februar 2004 af Blubb (Slettet)

Ja, det ved jeg godt, men hvordan aflæses det?

Skriv et svar til: grafisk differential-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.