Matematik
Differenskvotienten
21. august 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
jeg kan ikke løse opgaven, men den skulle være simpel. hvis nogen jer gider hjælpe.
Angiv differenskvotienten f(x0+h)-f(x0)/h, og bestem derefter f(x0), når:
f(x) = 3x-1 og x0= 7
jeg kan nemlig ikke komme frem til facitlisten.
Angiv differenskvotienten f(x0+h)-f(x0)/h, og bestem derefter f(x0), når:
f(x) = 3x-1 og x0= 7
jeg kan nemlig ikke komme frem til facitlisten.
Svar #1
21. august 2006 af ibibib (Slettet)
Da f(7)=20
og
f(7+h)=3(7+h)-1 = 3h+20
er differenskvotienten
(3h+20-20)/h = 3.
Derefter bliver du vel bedt om at bestemme f'(x0)?
Svaret er f'(x0)=3.
og
f(7+h)=3(7+h)-1 = 3h+20
er differenskvotienten
(3h+20-20)/h = 3.
Derefter bliver du vel bedt om at bestemme f'(x0)?
Svaret er f'(x0)=3.
Svar #2
21. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Det er lige ud af landevejen.
(f(x0+h)-f(x0)) / h
= (3(x+h)-1 - (3x-1)) / h
= (3x+h-1 - -3x+1) /h
= 3h/h
= 3
Desuden er f(x0)=f(7)=3*7-1=20.
(f(x0+h)-f(x0)) / h
= (3(x+h)-1 - (3x-1)) / h
= (3x+h-1 - -3x+1) /h
= 3h/h
= 3
Desuden er f(x0)=f(7)=3*7-1=20.
Skriv et svar til: Differenskvotienten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
