Kemi
Titrering
22. august 2006 af
arni05 (Slettet)
Sidder med en eksamensopgave, som kludrer lidt.
5,0 ml borvand (fremstilles med et indhold på 2,0 g borsyre H3BO3 pr. 100 ml opløsning) afpipetteres og bliver derefter, som monoprotsyre, titrerede med 0,100 M NaOH. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 18,8 ml NaOH-opløsnig.
Der skal så findes ud af om analyseresultatet stemmer overens med hvad der står på etiketten af en 250 ml flaske med borvand? (2% borsyre)
jeg har udregnet n(NaOH) = 0,00188 mol
og så c(H3BO3) = 0,376 M
Spørgsmålet er så nu om jeg skal omregne det til g/ml og så finde masseprocenten og tilsidst sammenligne??
5,0 ml borvand (fremstilles med et indhold på 2,0 g borsyre H3BO3 pr. 100 ml opløsning) afpipetteres og bliver derefter, som monoprotsyre, titrerede med 0,100 M NaOH. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 18,8 ml NaOH-opløsnig.
Der skal så findes ud af om analyseresultatet stemmer overens med hvad der står på etiketten af en 250 ml flaske med borvand? (2% borsyre)
jeg har udregnet n(NaOH) = 0,00188 mol
og så c(H3BO3) = 0,376 M
Spørgsmålet er så nu om jeg skal omregne det til g/ml og så finde masseprocenten og tilsidst sammenligne??
Svar #1
22. august 2006 af dnadan (Slettet)
Bare sammenlign denne koncentration med koncentrationen du fandt i første spg. Det burde være fint:)
Skriv et svar til: Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
