Fysik

hjælp til fysik...

23. august 2006 af Sofie. (Slettet)
Jeg sidder med en aflevring og har overhovedet ikk' nogen anelse om hvordan jeg gør ...

Den 200L regnvandstønde, samler vand fra et fladt tag med et areal på 30m2

a) hvor mange liter vand giver 10mm regn ?

b) opstil en regel der fortæller hvor mange L vand 1 mm regn giver pr m2

c)Hvor mange mm regn skal der falde for at tønden bliver fyldt ?
(vi ser bort fra fordampning)

kunne jeg få noget hjælp her ?
(skal afleveres imorgen)

Svar #1
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

Ingen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

a)Du finder volumen af vandet:
v= 31m2*1/100m = 0,31m3 = 310 liter
b) Hvis du forestiller dig et rektangel på 1m2 og og fylder vand i så der er en milimeter vil du have:
1m2*1/1000m = 1 Liter
c)du skal have 200 Liter så:
0,2m3 = 31m2*xm
så isolerer du x:
X = 0,2m3/31m2 = 0,00645516 m = 6,45 milimeter...

Svar #3
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

Hvad er xm ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2006 af Sasha2 (Slettet)

skulle det ikke være 30m2 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2006 af Sasha2 (Slettet)

x er den ubekendte og m er meter, x gange meter.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

jo mig der lige fik sneget en fejl ind der.. Kan nok ikke tåle at være gået ud af gym... Men udregningerne kan bare laves igen med 30... måske også det bedste???

Svar #7
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

oka ... thank you :D

Svar #8
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

Jeg taster 31 (ved godt det er 30, men prøver lige med det du har skrevet)
i anden gange 1 divider med 100 også fåe jeg det til 9.61 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

Forstår ikke lige hvad du mener?? kan du omformulere det???

Svar #10
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

jeg ved ikk' hvad du mener med opg. a)
?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

Du regner simpelthen bare volumen af en firkant med siderne b = 1m l=1m og h = 10mm = 1/100 m...
Du ved at V = b*l*h = 1m*1m*1/100m = 300 Liter... Nu bare med rigtige tal.. Skriv lige hvad du laver hvis ikke du får det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

kan se havd du laver nu... du skal ikke sætte 31(30) i anden.. det er bare enheden der er m2

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

havd=hvad

Svar #14
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

jeg forstår det altså ikk' :(
men ellers tak :) ...

Svar #15
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

...ved godt jeg er dum til mat :P

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

Hvad er det du ikke forstår???

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

skal nok hjælpe med det...

Svar #18
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

Du ved at V = b*l*h = 1m*1m*1/100m = 300 Liter...

hvordan kan det give 300 ?
det er det jeg ikke forstår ?
Hehe...

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. august 2006 af Stenalt (Slettet)

ah.. ups... undskyld... det er jo 30 m2 så det er f.eks. 30m*1m*1/100m = 0,3m3 = 300 liter

Svar #20
23. august 2006 af Sofie. (Slettet)

oka...har forstået hvordan du regner ud, men hvor kommer 1m fra ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.