Matematik
Bestem en ligning for l
04. februar 2004 af
Louise85 (Slettet)
Hejsa og godaften.
Spørgsmål :
Linjen l går gennem punktet P(1,5) og står vinkelret på linjen med ligningen y =-0,5x+4
Bestem en ligning for l.
Hvordan er det nu lige man gør ?
Er der en der kan lave den og forklarer den, så vil jeg blive meget glad, da den er til i morgen.
Spørgsmål :
Linjen l går gennem punktet P(1,5) og står vinkelret på linjen med ligningen y =-0,5x+4
Bestem en ligning for l.
Hvordan er det nu lige man gør ?
Er der en der kan lave den og forklarer den, så vil jeg blive meget glad, da den er til i morgen.
Svar #1
04. februar 2004 af Peden (Slettet)
Du ved at hvis du tager hældningerne til to ortogonale linier, så giver det -1, som sagt i formelsamlingen a*c=-1.
På den måde kan du finde hældningen til den anden linien, og da du kender et punkt derpå kan du finde ligningen for den.
På den måde kan du finde hældningen til den anden linien, og da du kender et punkt derpå kan du finde ligningen for den.
Skriv et svar til: Bestem en ligning for l
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
