Fysik
ACCELERATION
26. august 2006 af
9rose9 (Slettet)
Moderne biler har blokeringsfri bremser. Hvorved opnås den størst mulige gnidningskraft mellem dæk og vejbane under en opbremsning.
På en tør vejbane kan bremselængden ved en fart på 50 km/h blive så lav som 11m.
bestem middelacelerationen under en sådan påbremsning.
Jeg ku godt bruge lidt hjælp til at regne det ud. Jeg tænkte på at bruge formlen:
v^2 - v0^2 = 2*a*Δs
altså så der kommer til at stå (50/3.6)/(2*Δ11) = 8.77 m/s^2
Men er ikke sikker på om det er korrekt?
På en tør vejbane kan bremselængden ved en fart på 50 km/h blive så lav som 11m.
bestem middelacelerationen under en sådan påbremsning.
Jeg ku godt bruge lidt hjælp til at regne det ud. Jeg tænkte på at bruge formlen:
v^2 - v0^2 = 2*a*Δs
altså så der kommer til at stå (50/3.6)/(2*Δ11) = 8.77 m/s^2
Men er ikke sikker på om det er korrekt?
Svar #1
26. august 2006 af CziX (Slettet)
Husk enheder og fortegn. Derudover husk på at bilerne bremser.
Skriv et svar til: ACCELERATION
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
