Matematik

Ligning

26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvad er resultatet af denne ligning - er ikke sikker på hvad der gøres først i den sidste parentes?


3*(a-b)- (b-a)*(2a+3b) = ?`


Forklar med svar. På forhånd tak.

Svar #1
26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil hjælpe?????

Det er en vigtig aflevering.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Er det overhovedet en ligning? Det ligner bare et reduceringsstykke. :-)

Sidste parentes:

(b-a)*(2a+3b)
=
((b-a)*2a)+((b-a)*3b)
=
(2ab-2a^2)+(3b^2-3ab)
=
2ab-2a^2+3b^2-3ab
=
-ab-2a^2+3b^2

Hvis du indsætter dette i ligningen, bliver det:

3*(a-b)-(-ab-2a^2-3b^2)

Det endelige resultat bliver så:

-3b+3a+ab-3b^2+2a^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2 er regnet som et reduceringsstykke.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa,

3*(a-b)-(-ab-2a^2+3b^2) skal det være.

Svar #5
26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)

Det skal også være et reduceringsstykke.

Hvordan ville du skrive den endelige mellemregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Den endelige mellemregning?

Svar #7
26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)

Er dette rigtig?

3*(a-b)-(b-a)*(2a+3b) =
3a - 3b - (2ab+3b^2-2a^2-3ab) =
3a - 3b - 2ab - 3b^2 + 2a^2 + 3ab =

2a^2 - 3b^2 - ab + 3a - 3b



Er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7:

Nej, ikke helt. Fortegnsfejl i sidste linje.

Det skal være:

2a^2 - 3b^2 + ab + 3a - 3b

idet at '-ab' + '3ab' = 'ab'

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmm.. to sekunder. Der må være en fejl et sted.

Svar #10
26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)

Det er rigtig nok at -2ab + 3ab = ab

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

3*(a-b)-(b-a)*(2a+3b)
=
3a - 3b - (2ab+3b^2-2a^2-3ab)
=
3a - 3b - 2ab - 3b^2 + 2a^2 + 3ab
=
2a^2 - 3b^2 + ab + 3a - 3b

Sådan :-)

-2ab + 3ab = ab

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#10:

Jep

Svar #13
26. august 2006 af Hans4444 (Slettet)

Har du tid til at rette se om afleveringen er rigtig (alle opgaver = 14 stk.), da den er meget vigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Nej, desværre ikke nu. Jeg smutter hjemmefra om 7-8 minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du kan tjekke om dit resultat er rigtig på: http://www.quickmath.com

Dem som er forkerte kan du uploade her, så er der nok nogle der kigger dem igennem.

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.