Matematik

integral regning med kvrod

26. august 2006 af vildningen (Slettet)
Hej alle

Jeg har fået følgende opgave og vil prøve og forklare den så godt jeg kan

S(7kvrod(x^4)dx

Mit problem er bare, at jeg ikke kan huske hvordan man omskriver ovenstående integrale. Fordi der står ikke 7 * kvrod(x^4). I opgaven er 7 tallet hævet/opløftet hen over starten af kvadratrods tegnet. Er det ikke noget man at man kan omskrive det således:

S(7kvrod(x^4)dx <=> S(kvrod(x^4)^(1/7))dx

Håber i kan hjælpe og på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af | Sveegaard | (Slettet)

Det er syvende rod, og det kan omskrives til (et eller andet)^(1/7)

Svar #2
26. august 2006 af vildningen (Slettet)

det vil sige at det er rigtigt som jeg siger; kvrod(x^4)^(1/7)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af mathon


som forklaret i #1:

7_rod(x)=x^(1/7),
hvorfor
S(7_rod(x^4)dx=Sx^(4/7)*dx......

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2006 af mathon

...det har ikke noget med kvadratrod at gøre!

kvrods-tegnet burde egentlig skrives 2_rod,
men - af bekvemmelighedsgrunde skrives - totallet normalt ikke, når der ikke kan herske tvivl om meningen.

men når der er tale om den n'te rod af x hvor ner positiv og hel forskellig fra 2 skrives
n'te_rod (med n "lidt oppe i luften", som du udtrykker det).
7_rod betyder altså ikke kvrod(x)^(1/7), da det overhovedet ikke har noget med kvadratrod at gøre. Det betyder den syvende rod af x, 7._rod(x), og er lig med x^(1/7).

Du har set kvrodstegnet så mange gange, at du ubevidst kobler 7 og kvrod sammen og kalder det "underlig_7-kvrod".

Konklusion:
"S(7kvrod(x^4)dx" =S(7._rod(x^4)dx=
Sx^(4/7)dx............

Skriv et svar til: integral regning med kvrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.