Matematik
Analytisk geo
26. august 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
er der nogen der gider, sige hvad jeg gøre forkert her:
har fundet linjens ligning: y = 3x-2
opgaven lyder på: en cirkel har centrum i punktet C(6,4) og går gennem (1,1)
cirkelensligning har jeg til:
(x-6)^2+(y-4)^2 = 32^2
cirklen har ud over (1,1) endnu et punkt fælles med linjen(y = 3x-2)..
(-3y+2-6)^2+(y-4)^2 = 34^2
9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 32^2
10^2-6y-1124..
d = (-6)^2-4*10*(-1124) = 44996
y = ((6+-kvad(44996))/20 = 16,6
y til at være 16,6
3*16,6-2 = 47,8
punktet er (47,8;16,6)
jeg kan se at det ikke passer, er der nogen der gider hjælpe her??
har fundet linjens ligning: y = 3x-2
opgaven lyder på: en cirkel har centrum i punktet C(6,4) og går gennem (1,1)
cirkelensligning har jeg til:
(x-6)^2+(y-4)^2 = 32^2
cirklen har ud over (1,1) endnu et punkt fælles med linjen(y = 3x-2)..
(-3y+2-6)^2+(y-4)^2 = 34^2
9y^2+2y+16+y^2-8y+16 = 32^2
10^2-6y-1124..
d = (-6)^2-4*10*(-1124) = 44996
y = ((6+-kvad(44996))/20 = 16,6
y til at være 16,6
3*16,6-2 = 47,8
punktet er (47,8;16,6)
jeg kan se at det ikke passer, er der nogen der gider hjælpe her??
Skriv et svar til: Analytisk geo
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
