Matematik

forkort

28. august 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
reducer følgene brøker:

1) (x^2+4x)/(x^2-5x+4)

2) (x^3-9x)/(x^3+x^2-6x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af Peden (Slettet)

Kom med et bud, så skal vi se om det kan passe.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af mathon

...
x^2+px+q kan - hvis rødder findes - omskrives til (x-rod_1)(x-rod_2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2006 af mathon

... du er sikker på, der ikke i
1) skulle have stået ... /(x^2+5x+4) i nævneren?

Svar #4
28. august 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

Nej det er rigtig nok, men der er jo også muligheden for at de ikke kan løses.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2006 af mathon

1) (x^2+4x)/(x^2-5x+4) =
x(x+4)/((x-4)(x-1)) metode se #2


2)(x^3-9x)/(x^3+x^2-6x)

tæller: x(x^2-3^2)=x(x-3)(x+3)

nævner: (x^3+x^2-6x)=x(x^2+x-6)=
x(x-2)(x+3) metode se #2
tæller/nævner=

x(x-3)(x+3)/(x(x-2)(x+3))=

(x-3)/(x-2)


Skriv et svar til: forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.