Andre fag
ligning
28. august 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
Hvis man nu har en bro med et parabelformet tværsnit (8,6 m høj og 40 m bred) kan en bus på 8 m højde x 5 m bredde, så køre under?
og hvad er den største bredde, en vej, under sådan en bro kan have, når højden over vejen overalt skal være mindst 6,4 m?
nogen der kan regne dem ud ;) ?
og hvad er den største bredde, en vej, under sådan en bro kan have, når højden over vejen overalt skal være mindst 6,4 m?
nogen der kan regne dem ud ;) ?
Svar #2
28. august 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
Jeg havde tænkt på at finde rødderne, hvis man sætter parablen ind i et koordinat system.
og derfra finde ud af noget med x...
og derfra finde ud af noget med x...
Svar #3
28. august 2006 af Mitton (Slettet)
Du kan starte med at tegne broen ind i et koordinatsystem. Tegn toppunktet (de 8,6m) ved x=0.
Du ved at foreskriften for en parabel er f(x)=ax^2+bx+c
Du ved at f(0)=8,6 , f(-20)=0 og f(20)=0
Ud fra dette kan du beregne foreskriften for parablen.
Du ved at foreskriften for en parabel er f(x)=ax^2+bx+c
Du ved at f(0)=8,6 , f(-20)=0 og f(20)=0
Ud fra dette kan du beregne foreskriften for parablen.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
