Matematik

Matematik C

28. august 2006 af Zutte (Slettet)
2a-(3a-4b)+(b-2a)-(3a+3b)

Min løsning:

2a-3a+4b+b-2a-3a-3b

2b-6a

Er den rigtig?


Næste

3x+4*(2x+3y)-5*(x-3y)

Min løsning:

3x+8x+12y-5x-15y

27y+6x

Er den rigtig?


Næste:

(a+b)(a+b)

Må jeg godt bare ophæve parenteserne her, fordi der er plus foran, eller skal de ganges med hinanden her? Den forstår jeg ikke.

Tak for hjælpen på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

1) Rigtig
2) Rigtig
3) De skal ganges med hindanden. Der står underforstået * mellem de to paranteser.

Svar #2
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Mange tak for dit svar.


Kan du fortælle mig, hvordan den skal løses så, så jeg er sikker på, hvordan den skal ganges.

Jeg har flere stykker, så jeg vil gerne være sikker på, jeg har en rigtig opgave, jeg kan kigge tilbage på, hvor parenteser ganges med hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

I nr. 2 laver du en fejl.
-5·(-3y) = 15y, idet minus gange minus giver plus; dit reducerede resultat er dog korrekt, så du har sikkert tænkt det rigtigt.
Til den sidste findes en regel, en af kvadratsætningerne:
(a+b)(a+b) = (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab. Det samme for du, hvis du ganger parenteserne sammen. Du må ikke bare ophæve dem...
Håber, det var hjælp nok...

/martinrv

Svar #4
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Tak for svaret, martin.

Ja, det var bare en tastefejl, da jeg skrev den ned :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

Det er godt :-)
Hader det med, at en tråd bliver opdateret imens man skriver i den :-P du havde jo fået svar...

Svar #6
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Jeg har kigget lidt på:

(a+b) (a+b)

i min bog står der, at man skal gange hvert led i den ene med hvert led i den anden.

Det får jeg til:

a*a+a*b+b*a+b*b

Er det så forkert?

Hvordan vil det give 2ab i så fald?

Kan du forklare mig det på den måde, der står i min bog. Det er nok lettere end den anden for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)

(a+b)(a+b)
= a*a+a*b+b*a+b*b

er helt rigtigt. Lad os bruge, at ab=ba og omskrive lidt mere:

= a*a+a*b+a*b+b*b

Herefter samlet vi a*b + a*b sammen

= a^2+2ab+b^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

Det er nemlig rigtigt, og dermed har Sansnom faktisk også bevist den regel, jeg skrev også før :-)
Forstår du det?

/martinrv

Svar #9
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Ja, jeg kan faktisk godt forstå opgaven nu, men det krævede også, at jeg skulle have min matematiske ærte til at brumme meget.

Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

Okay :-) np. Du siger bare til, hvis der er mere ;-)

/martinrv

Svar #11
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Der er kun 2 opgaver mere, der kører efter samme princip, så jeg tror, jeg kan klare dem selv, men tak :)

Svar #12
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Og så bliver jeg lige nødt til at være sikker igen.. :)


(a-b)(a+b)

Min løsning:

a*a+a*b-b*a-b*b

a^2+ab-ab-b^2

a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

#12: Korrekt

Svar #14
28. august 2006 af Zutte (Slettet)

Tak, jeg begynder sgu snart at få lidt selvtillid i den matematiske verden :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

Ja, det er endnu en parentesregneregel:
(a+b)(a-b) = a^2-b^2.
To tals sum gange de samme to tals differens er lig med kvadratet på første led minus kvadratet på andet led.

Skriv et svar til: Matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.