Matematik
Reducering af ligninger
28. august 2006 af
Danzka (Slettet)
Hey
Har siddet og bøvlet lidt med nogle brøker som jeg håber på i kan hjælpe mig med :
a) 3(x-3x)*6x*(-1)
Her ville mit bud være:
3(x-3x)*6x*(-1)
3x - 9x * 6x * -1
-36x -1
b) 3xy(x+1)-½(6xy+2)
Er tilgengæld helt lost her, ved intet om reglen med at gange xy med x osv. :/
c) 3x-(6x+2)2+4(½x+½)
Samme problem som i b .
d) 2x(3x+4y+2)-(x-2)(6x+8y)
2x*4y :s ?
Det skal lige siges at de skal afleveres med alle udregninger og lign. og det ville være en stor hjælp hvis i kunne give lidt tips til hvordan kan regner sådan nogle sataner ;p
Har siddet og bøvlet lidt med nogle brøker som jeg håber på i kan hjælpe mig med :
a) 3(x-3x)*6x*(-1)
Her ville mit bud være:
3(x-3x)*6x*(-1)
3x - 9x * 6x * -1
-36x -1
b) 3xy(x+1)-½(6xy+2)
Er tilgengæld helt lost her, ved intet om reglen med at gange xy med x osv. :/
c) 3x-(6x+2)2+4(½x+½)
Samme problem som i b .
d) 2x(3x+4y+2)-(x-2)(6x+8y)
2x*4y :s ?
Det skal lige siges at de skal afleveres med alle udregninger og lign. og det ville være en stor hjælp hvis i kunne give lidt tips til hvordan kan regner sådan nogle sataner ;p
Svar #1
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Din titel er forkert - der er ikke tale om ligninger med om udtryk.
3(x-3x)*6x*(-1)
Saml først sammen inde i parentesen
= 3(-2x)*6x*(-1)
= -6x*6x*(-1)
= -36x^2*(-1)
= 36x^2
Hvis jeg skal rette dine udregninger:
... 3(x-3x)*6x*(-1)
... 3x - 9x * 6x * -1
her manglerparenter:
(3x-9x) * 6x * (-1)
... -36x -1
Her glemmer du, at x*x giver x^2. Desuden glemmer du vist, at -1 skal ganges på resten.
Mht resten:
xy * x = x*y*x = x*x*y = x^2*y = x^2y
3(x-3x)*6x*(-1)
Saml først sammen inde i parentesen
= 3(-2x)*6x*(-1)
= -6x*6x*(-1)
= -36x^2*(-1)
= 36x^2
Hvis jeg skal rette dine udregninger:
... 3(x-3x)*6x*(-1)
... 3x - 9x * 6x * -1
her manglerparenter:
(3x-9x) * 6x * (-1)
... -36x -1
Her glemmer du, at x*x giver x^2. Desuden glemmer du vist, at -1 skal ganges på resten.
Mht resten:
xy * x = x*y*x = x*x*y = x^2*y = x^2y
Svar #2
28. august 2006 af Danzka (Slettet)
Tak for hjælpen Sansnom, men er stadig i tvivl med dine xy*x metoder, har du evt tid til at komme komme med et eksempel ?
Svar #3
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)
#2
Hvis vi siger at x=2 og y=3:
xy*x = 2*3*2 = 2*2*3 = 2^2*3 = 4*3
Hvis vi siger at x=2 og y=3:
xy*x = 2*3*2 = 2*2*3 = 2^2*3 = 4*3
Skriv et svar til: Reducering af ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
